Multa de 100 euros per als majors de 6 anys que no porten la mascareta

La normativa s'ha d'aplicar tant a l'aire lliure com en espais públics oberts o tancats encara que hi haja distància de seguretat i es manté l'exempció de quan es fa esport

Gent amb mascareta al centre de Barcelona.
Gent amb mascareta al centre de Barcelona. | Adrià Costa
Joan Serra Carné / Oriol March / Sara González
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:19h
La mascareta serà obligatòria en tot moment per a majors de sis anys encara que es puguen mantenir les distàncies de seguretat. Així ho ha anunciat el Govern de la Generalitat després de la reunió del Procicat. Tant a l'aire lliure com en els espais públics ja siguen oberts o tancats, la mascareta serà sempre obligatòria. Amb tot, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es mantenen exempcions, com ara quan es practica esport. La consigna general és que tothom surte de casa amb la mascareta i que només se la trague "quan l'activitat no ho faça compatible".  

En el cas dels estudiants que estan fent la selectivitat, es continuarà com fins ara. És a dir, amb la mascareta obligatòria quan es desplacen i la possibilitat d'estar sense mentre fan l'examen. Tampoc es preveuen canvis ni als casals ni a les escoles de cara al curs que ve, ja que entren en la categoria de grups estables. 

 


La sanció per no portar mascareta quan és obligatori és de 100 euros i s'aplicaran en base a la llei de seguretat pública. Tot i això, Vergés ha insistit que la voluntat no és sancionar, sinó que la gent consolide un canvi d'hàbits i entenga que les mesures de distància, mans i mascaretes són imprescindibles i que això val tant per a la comarca del Segrià -amb un increment de contagis- com a la resta del territori. 

L'endemà del debat parlamentari sobre la gestió del Govern a les residències durant la fase crítica del coronavirus, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha sotmès a la sessió de control a la cambra, marcada encara per la pandèmia. 

La mesura arriba en plena crisi pel brot al Segrià, que ha obligat al confinament perimetral  i amenaça amb haver de fer-lo també domiciliari per frenar els contagis. A més també s'han declarat dos brots a les Terres de l'Ebre, en origen a Alcanar i en un claustre de professors al Perelló.