L'Ajuntament de Santa Bàrbara trasllada als Mossos l’usurpació de la seua identitat digital en una notícia falsa

L'alcalde Antonio Ollés ha titllat el cas de "molt mal gust i lamentable"

Redacció
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:44h
Imatge d'arxiu d'una agent dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'una agent dels Mossos d'Esquadra. | Cedida
L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra l’usurpació de la seua identitat digital per part d’algú que va difondre una notícia falsa. Concretament el cas va consistir en la divulgació per via whatsapp d’una informació, fraudulentament atribuïda a l’Ajuntament, segons una persona que hauria tingut un accident al municipi i hauria mort en realitat seguia viu i estava en coma. La informació, però, pretenia confondre amb un accident que es va produir al municipi amb una víctima que tindria el mateix nom que l’ara apuntat a la nota de whatsapp però amb diferents cognoms.

L'ajuntament de Santa Bàrbara ha desmentit esta notícia falsa amb una nota publicada al seu perfil del Facebook apuntant que "s'estava utilitzant de manera fraudulenta el nom de l'Ajuntament de Santa Bàrbara i avui l’alcalde Antonio Ollés ha advertit a la població a través de La Plana Ràdio que les notícies oficials de l'ajuntament es publiquen pels canals oficials que habitualment utilitza: pàgina web, Facebook de l'ajuntament i e-bando i que mai envia comunicats via WhassApp. Ollés ha lamentat que s’haja donat veracitat a una notícia que busca confondre amb un accident que es va produir i en què va lamentar-se una víctima amb el mateix nom, no cognoms, que el publicat a la nota, un fet que ha titllat de "molt mal gust i lamentable".

L'Ajuntament també informava que ha traslladat el cas als Mossos d'Esquadra per tal que duguen a terme les investigacions oportunes per identificar als autors d'esta falsificació.