Els Mossos formen personal de l'administració a les Terres de l'Ebre per evitar estafes digitals

Més de 90 treballadors han pres ja part en les sessions, iniciades arran dels casos del Copate i l'Hospital d'Amposta

De moment han impartit formació a 93 treballadors.
De moment han impartit formació a 93 treballadors. | Cedida arxiu
Redacció
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:20h
Els Mossos d'Esquadra impartixen sessions de formació a treballadors de les administracions locals i de la Generalitat a les Terres de l'Ebre que s'encarreguen de compres i pagaments a proveïdors per evitar les "estafes digitals". Segons ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, la iniciativa va sorgir, de fet, arran dels casos patits pel Copate i l'Hospital Comarcal d'Amposta, víctimes de fraus de 400.000 euros i 43.000 euros, respectivament.

De moment, els Mossos han impartit la formació a 93 treballadors d'ajuntaments, consells comarcals i ens municipals. El pròxim 10 de juliol serà el torn dels empleats de la Generalitat que treballen en serveis de compres i tresoreria.

En la compareixença posterior al Consell de Direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Pallarés ha anunciat que el pròxim 23 de juliol es reunirà, després de molt temps sense fer-ho, la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre per abordar el projecte de minitransvasament de l'Ebre a Santander que podria aprovar aviat el govern espanyol.

El conflicte dels ajuts pels aiguats

D'altra banda, el delegat del Govern ha avançat que el conflicte per la transferència dels 6,9 milions d'euros en ajuts estatals pels aiguats de 2018 als ajuntaments ebrencs està "en vies de resolució" i ha situat les desavinences en qüestions tècniques "que s'han de discutir a Madrid". Ha centrat el problema en el cas d'Alcanar, que va acreditar danys per més de vuit milions d'euros, la meitat dels quals ha d'aportar el mateix ajuntament.

Pallarés descarta que la manca d'entesa haja d'obligar a retornar els fons a l'Estat però reclama que es complisquen els requisits de certificació de la despesa per efectuar el pagament i que es garantisquen les aportacions dels municipis. Segons apunta, pròximament el Departament de Governació convocarà reunions tècniques i polítiques als municipis afectats per tal de resoldre un problema "econòmic i d'encaix".