Prou Correbous rebutja les ajudes públiques a ramaderies taurines de Catalunya

Denuncien que els correbous ja suposen una despesa d' 1 milió de diners públics cada any per part dels ajuntaments

Representants de la plataforma Prou Correbous en una foto d'arxiu
Representants de la plataforma Prou Correbous en una foto d'arxiu | @ProuCorrebous.
Aguaita.cat
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:17h
La plataforma Prou Correbous, conformada per 9 entitats animalistes de tot Catalunya, rebutja que les administracions públiques destinen ajudes econòmiques per ajudar les ramaderies de bous braus del territori, que, a causa de la suspensió de le Festes Major travessen una delicada situació.

Segons Prou Correbous “seria un escàndol destinar-hi més diners” i proposen eliminar que les “quantioses” partides pressupostàries anuals per a festejos taurins d’enguany i els propers anys siguen destinades a pal·liar els efectes que ha tingut el Covid19 a Sanitat i a altres serveis essencials.

"Els taurins estan demanant al Govern plans de contingència i recuperació de la tauromàquia a Catalunya", explica Aïda Gascón, portaveu de Prou Correbous i AnimaNaturalis a Espanya. "Els recursos de l'administració pública no s'han d'usar per promocionar i contractar espectacles basats en l'abús i maltractament animal, menys encara en els propers mesos, en els quals es necessitarà tot l'esforç i suport públic per destinar-los a l'àmbit sanitari i per a pal·liar els efectes econòmics per a les famílies, autònoms i empreses", afegeix.

La moció que ja ha estat aprovada al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre i es debatrà en molts dels consistoris de les Terres de l’Ebre demana al Govern de la Generalitat de Catalunya que creï una línia d'ajudes per a l'alimentació de la ramaderia de bous braus i la seua atenció sanitària, per un import de 90 euros per animal tant si està o no destinat als festejos taurins.

 També es reclama concretament al Departament d'Agricultura i Ramaderia que estudiï ajudes als criadors de toros. En la mateixa línia, la moció reclama a el Departament de Cultura línies d'ajudes cap al sector taurí en general. El text demana igualment a la Diputació de Tarragona que convoque subvencions a les explotacions ramaderes de la província i al Govern espanyol, que suprimisca el pagament de les quotes d'autònom o active la seua devolució, des del moment en què es va decretar l'estat d'alarma fins que finalitzin les limitacions a les celebracions taurines. La moció es tanca amb una última petició: que el sector dels correbous s'incloga dins de totes les mesures genèriques de suport adoptades pel Ministeri de Cultura.

A Catalunya i especialment a les Terres de l'Ebre, s'havia previst utilitzar enguany 1.600 animals en fins a 500 actes taurins. No obstant, com a conseqüència de les restriccions sanitàries imposades per la padèmia cap poble té previst celebrar festejos taurins.
Prou Correbous denuncia que els ajuntaments catalans destinen cada any prop d'1 milió d'euros en les seues partides pressupostàries per organitzar festes populars amb bous. "Són gratis per al poble, però els paguem entre tots", assegura Neus Mangrané, portaveu de la plataforma a Terres de l'Ebre i de l'associació antitaurina d'Amposta, Tots Som Poble.