Suspesa la subhasta del centre comercial Futuro Ciudad d’Amposta

El Banc Popular va decidir ahir a darrera hora aturar el procés al jutjat, de manera que, contràriament al que publicaven alguns mitjans, no és que el complex s'haja quedat en mans seues per haver-se declarat deserta la subhasta

Sílvia Berbís
03 d'abril del 2014
El tancament de negocis als locals ha estat un degoteig constant.
El tancament de negocis als locals ha estat un degoteig constant. | Sílvia Berbís
El tancament de negocis als locals ha estat un degoteig constant. Foto: Sílvia Berbís

La subhasta del centre comercial Futuro Ciudad d’Amposta que havia de tenir lloc ahir al jutjat va quedar suspesa a darrera hora, segons ha confirmat a aguaita.cat l’alcalde Manel Ferré. La suspensió va produir-se a decisió del Banc Popular, precisament l’entitat que va iniciar l’execució hipotecària arran del deute contret pels impagaments acumulats per part de l’empresa propietària, Futuro Ciudad de Amposta SL. Contràriament al que han publicat alguns mitjans, doncs, no és que la subasta es declarés deserta en no concórrer cap interessat en aportar els 20 milions d’euros de sortida per quedar-se amb els 28 locals embargats, i per tant, no ha quedat, almenys de moment, definitivament en mans del Banc Popular, sinó que va quedar aturat el procediment.

“En breu ens posarem en contacte amb els responsables del Banc Popular per conèixer els motius de la suspensió, perquè a hores d’ara sabem que el procés va quedar aturat, però desconeixem si pot estar aplaçat i sortir la subhasta en un futur proper”, ha explicat Ferré.

Els comerciants, sorpresos i indignats

La situació ha sorprés els comerciants que resten al complex comercial, que esperaven un canvi de mans del centre davant la situació a la que s’han vist arrossegats per l’actual gestió. “El problema bàsic ha estat una mancança de gestió , no una gestió insuficient, sinó una total manca de gestió”, ha assegurat Ferran Latre, president de l’associacio de comerciants. “Ara mateix desconeixem els motius pels quals s’ha suspés el procés, nosaltres el que volem és que vinga un nou propietari, és a dir, el fet que se subhaste el centre no és en sí una mala noticia, és evident que pitjor que està no pot estar , només ens preocupa que tot plegat no siga només una jugada, per a que el centre comercial canvie de nom , només per deslliurar-se de deutes , i continue a les mateixes mans”.

Latre ha lamentat que “des del principi la galería haja estat utilitzada políticament per desgastar uns partits o altres perquè a final de comptes, si algú va malgastar, algú es va ficar diners a la butxaca o el que sigua, no té res a veure amb els comerciants, pràcticament tots autònoms que provinents de diversos llocs de les Terres de l ‘Ebre , que vam invertir aquí diners, temps i il.lusions”. Allò que els importa és que una nova empresa propietària puga millorar-ne la gestió. Lluny queden els temps en què entre els locals comercials -33 comerços- i el Carrefour, el centre ocupava entre 120 i 150 persones només en llocs de treball directes. Ara, hi ha uns 9 negocis en funcionament, i no arriba a la vintena el nombre de persones que hi treballen.