Endesa inverteix més de 297.000 euros a Santa Bàrbara per a reformar la xarxa elèctrica

La inversió permet també reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 3.000 clients de 7 pobles del Montsià i Baix Ebre

L'actuació consisteix a tancar quatre anelles elèctriques i adequar cinc centres de transformació
L'actuació consisteix a tancar quatre anelles elèctriques i adequar cinc centres de transformació | Cedida
Aguaita.cat
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:53h
Endesa està invertint més de 297.000 euros per a reformar tecnològicament part de les infraestructures elèctriques de Santa Bàrbara amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del servei d'este municipi del Montsià, on temps enrera hi havia hagut avaries greus de subministrament.

Els treballs, que s’executen en dues fases i engloben múltiples actuacions, també beneficiaran més de 3.000 clients repartits entre les poblacions de Masdenverge, Godall, La Galera, Freginals i Amposta, també al Montsià, així com la pedania de Vinallop, a Tortosa, al Baix Ebre.

En esta fase, la Companyia destina més de 156.000 euros per estendre una nova línia subterrània de mitjana tensió d’un total de 319 metres de longitud, amb l’objectiu de tancar el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica, imprescindible per tal que, en cas de puntes de demanda o d’una incidència en el servei, la xarxa es puga alimentar per vies alternatives i minimitzar, així, el temps d’interrupció del subministrament als clients. A més de garantir el ràpid restabliment del servei en cas d’eventual incidència, es redueixen els temps de maniobra i es faciliten les tasques de manteniment.

Igualment, en esta actuació, s’està adequant i reformant un centre de transformació, que es dotarà de noves tecnologies. D'esta manera, s'està procedint a substituir les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Estes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Esta inversió se suma als aproximadament 141.000 euros que prèviament -l’any 2019, en una primera fase- s’havien destinat al municipi. Llavors, es va traçar una línia subterrània de mitjana tensió d’un total de 816 metres per tal de tancar tres anelles elèctriques a la població. A més, també es van reformar quatre centres de transformació amb elements d’última tecnologia.