Arriba la Flama del Canigó a Tivenys per propagar-se per 20 pobles de les Terres de l'Ebre i el Sénia

Una vintena de municipis rebran la Flama del Canigó adaptant-se al nou context de celebració de la revetlla

per Aguaita.cat , Tivenys, 23 de juny de 2020 a les 16:32 |
Rebuda de la flama al primer municipi de les Terres de l'Ebre, Tivenys, este dimarts a la tarda. | Cedida
La Flama del Canigó arriba com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Amb el lema "Enguany encenc la flama per tu", esta tradició vinculada al solstici d'estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19.

Enguany, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d'emergència social que viu el país. A les 22 h, s'insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a totes les víctimes i els afectats del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats, i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fins i tot en els moments més difícils.


A les Terres de l'Ebre ha començat la distribució des de Tivenys a les 15.30 h i s'anirà propagant per 20 pobles d'arreu de les Terres de l'Ebre i el Sénia. Malgrat l'anul·lació de moltes revetlles, s'ha volgut seguir teixint la xarxa que unix tots els racons del nostre territori.

 

Participació