Infosa demana que la Generalitat pose en marxa aviat algun projecte de protecció del Delta de l'Ebre

Els treballs actuals de Costes al Trabucador estaran llestos al juliol.
Els treballs actuals de Costes al Trabucador estaran llestos al juliol. | Cedida
Redacció
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:26h
L'empresa Infosa, que gestiona les Salines de la Trinitat, demana a la Generalitat de Catalunya, tal com ja va fer en el seu moment amb l'Estat, que presente i pose en marxa algun projecte per evitar la regressió del Delta de l'Ebre.

Joan Sucarrats, gerent de l'empresa Infosa considera que, "tot i que les actuacions que ha fet l'Estat fins ara ens semblen del tot insuficients, hem de reconèixer que de moment han estat els únics que estan invertint i fent alguna cosa. Esperem que les inversions anunciades per la Generalitat no es facen esperar, perquè el problema ja el tenim ara i si no s'actua aviat, el que s'està fent no serà suficient per fer front als temporals quan arribe la tardor".

Infosa demana la total implicació de les administracions amb capacitat d'actuació en la lluita per evitar la desaparició de la barra del Trabucador.

En este sentit, Infosa coincidix plenament amb les declaracions fetes pel cap de Costes de l'Estat, Antoni Espanya a les emissores de la Xarxa a les Terres de l'Ebre, en les que segons explica la companyia recordava que la Generalitat, que té previst invertit 6 milions d'euros per evitar la regressió del Delta, encara no ha presentat cap projecte al respecte i que "només l'Estat i Infosa estan invertint per fer front a la malmesa costa deltaica a causa dels darrers temporals."

Espanya va recordar que és la Generalitat qui en té cedida la gestió i fins ara "no ha presentat cap mena de projecte per instal·lar una draga al Delta o cap altra acció o actuació a tal efecte".

El cap de Costes de l'estat va demanar paciència i va assegurar que durant la primera quinzena de juliol es començarà a veure el resultat de la inversió de 700.000 euros que "l'Estat mitjançant el Ministeri de Medi Ambient i Transició Ecològica està realitzant al Trabucador, així com les mesures que es van prenent per restablir la línia de costa a Buda i a la Marquesa.