La Generalitat concedix el diploma de Mestre Artesà Alimentari al pastisser rapitenc Manel Alacid

El Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 25 persones entre les quals es troba el pastisser rapitenc

Aguaita.cat
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:10h
La Generalitat concedix el diploma de Mestre Artesà Alimentari al pastisser rapitenc Manel Alacid
La Generalitat concedix el diploma de Mestre Artesà Alimentari al pastisser rapitenc Manel Alacid | Cedida
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 25 persones, de les quals 10 són forners, 5 pastissers, 7 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com publica, avui, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
Entre els reconeixement com a mestre artesà alimentari hi ha el pastisser rapitenc Manel Alacid de la pastisseria Masdéu situada al Carrer d'en Gorria, 40 de la Ràpita.

Este el diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Este reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.
Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Per tant, l'atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència, i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribuix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’esta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

De forma complementària a estos diplomes, el DARP va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, dotat amb 3.000 euros, per a guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Properament, es preveu publicar la convocatòria de l’any 2020 d’aquest premi.