Tornen les restriccions a vehicles pesants en diferents trams de l'N-340

Les restriccions també s'apliquen a l'N-240 | La mesura va quedar suspesa el 14 de març arran de la situació excepcional generada pel coronavirus

Camions durant una marxa lenta a l'N-340. Imatge d'Arxiu.
Camions durant una marxa lenta a l'N-340. Imatge d'Arxiu. | ACN / Mar Rovira
Aguaita.cat
15 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:15h
Este dilluns s'han restablert les restriccions a vehicles pesants a diversos trams de l'N-340 i l'N-240 al seu pas per les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona, segons informa el Servei Català de Trànsit. Amb la recuperació progressiva de la mobilitat, els camions de quatre o més eixos tornen a tenir prohibit circular per estes vies per motius de seguretat i fluïdesa viàries.

Les restriccions van quedar suspeses el 14 de març arran de la declaració de l'estat d'alarma. La mesura es torna a fer efectiva després que el Ministeri de Transports i Mobilitat haja recuperat les bonificacions acordades -suspeses el 20 d'abril- en els trams corresponents de l'AP-7 i l'AP-2, autopistes per les quals es desvien els vehicles afectats.

Les restriccions per a vehicles pesants, vigents des del setembre del 2018, es van aixecar excepcionalment el 14 de març en el context de la situació generada per la covid-19 i la necessitat d'adoptar mesures que garantissen el subministrament de béns essencials.

La resolució publicada pel Servei Català de Trànsit al DOGC estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC) en diferents trams de l'N-340 i de l'N-240.

A l'N-340, un dels trams afectats és el que va des del límit amb la província de Castelló, a Alcanar, fins al punt quilomètric 1.122, a l'Hospitalet de l'Infant. Els vehicles afectats per esta restricció poden utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-7/E-15, entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l'Hospitalet de l'Infant.

També a l'N-340, també torna a estar restringida la circulació de vehicles pesants des del punt quilomètric 1.176,4, a Altafulla, fins al punt quilomètric 1.209,5, a Vilafranca del Penedès. Els vehicles afectats per esta restricció poden utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-7/E-15, entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).

En el cas de l'N-240, la restricció als vehicles pesants va des del punt quilomètric 69, a les Borges Blanques, fins al punt quilomètric 36,5, a Montblanc. Els vehicles afectats poden utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l'AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.