La CUP denuncia l'encariment de les obres de la catedral de Tortosa en 600.000 euros

LA CUP denuncia que de la previsió inicial valorada en quasi 1,9 milions d’€, la ciutadania de Tortosa passa a pagar 600.000€ més, quasi un 33% més.

LES OBRES DE LA CATEDRAL, DE MOMENT,  ENS COSTEN 600.000€ MÉS SEGONS DENUNCIA LA CUP TORTOSA
LES OBRES DE LA CATEDRAL, DE MOMENT, ENS COSTEN 600.000€ MÉS SEGONS DENUNCIA LA CUP TORTOSA | Arxiu
Aguaita.cat
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:50h
La setmana passada l’equip de govern de Tortosa va aprovar (el 2 de juny) la licitació del projecte bàsic per acabar les obres de la catedral. El cost previst és de 1.797.257€. Als que cal sumar els 661.500€ que ja s’han pagat a l’empresa Arnó e Hijos, que al març va renunciar a seguir les obres. 
La CUP de Tortosa afirma que" resulta curiós que ara l’equip de govern aprove una xifra, que supera en quasi 200.000€ l’oferta per preus contradictoris que va fer a Arnó e Hijos, al mes de març, i que esta va desestimar. I ens preguntem que ha canviat del març al juny, per augmentar en 200.000€ el cost?".
En total, de la previsió inicial valorada en quasi 1,9 milions d’€, passarem a pagar, de moment, quasi 600.000€ més (també s’ha aprovat una nova redacció del projecte que seran 7.000€ més). Denuncien que es tracta de quasi un 33% més. 
CUP Tortosa es segueix preguntant què passa amb les obres a la ciutat, que sempre surten més cares de la previsió inicial i que tenen problemes per acabar-se. 
CUP Tortosa va demanar al començament de la pandèmia tant a l’alcaldessa com al tinent alcalde, retardar les obres a principis del 2021 per no perdre la subvenció dels fons Feder Catalunya però alhora retardar els pagaments de l’obra. Així es podria disposar de més recursos per fer polítiques socials i d’ocupació, si fos necessari. De la mateixa manera que van demanar ajornar inversions a la via pública per més endavant. 
"Però com a bon govern de dretes, amb la complicitat del PSC, Tortosa dedicarà al 2020 i al 2021 més diners a amortitzar crèdits i fer obres que a polítiques socials i de protecció dels llocs de treball. Com li vam reiterar al darrer ple, tampoc calia fer ara, al mes de juny, una amortització d’1,3 milions d’€. Uns diners, que l’estat podria permetre, en un futur proper, autoritzar per fer polítiques socials i d’ocupació. I que si no fos així, en tot cas l’amortització es podria fer al desembre i no ara",declaren.
D'altra banda, esta setmana afirmen que han rebut les actes de les juntes de govern extraordinàries i urgents 29, 30, 31 i 32 sense estar aprovades en una junta ordinària."De la mateixa manera que les havíem rebut durant els 5 anys que portem a l’ajuntament de Tortosa. Una nova prova de com l’alcaldessa va mentir a tots els portaveus de l’oposició indicant que les actes de les juntes extraordinàries no es podien enviar fins estar aprovades en una junta ordinària". A CUP Tortosa li preocupa, que si en una qüestió com esta, de limitada rellevància," l’alcaldessa és capaç de mentir, quantes mentides més ens diu... Volem recordar que el fet de no enviar-les tenia com a objectiu, amagar que l’empresa Arnó e Hijos havia comunicat que renunciava a acabar les obres de la catedral". 
Des de la CUP Tortosa demanem a l’alcaldessa que canvie d’actitud i li recorden que estan esperant la resposta a les instàncies presentades que demanen un informe del secretari municipal, que avale la seua resposta sobre l’enviament de les actes de govern. "Informes que encara estem esperant i que no pararem de demanar, conclouen.