Lo Planter fa una crida per a la creació d’una jota virtual participativa

Després de l’èxit de la Jota Confinada, l’escola vol muntar un vídeo obert a la participació de tothom qui vulgui

Jota confinada Lo Planter
Jota confinada Lo Planter | Cedida
Aguaita.cat
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:55h
Durant estos mesos de confinament, els membres de l’escola de cant, música i ball tradicional Lo Planter han elaborat una Jota Confinada de caràcter virtual, un vídeo format de diversos fragments de passos de jota, versos cantats i parts tocades que tots junts, formen una bonica peça que expressa vivències i sentiments de la situació actual a causa de la COVID-19. 
El vídeo ha tingut una rebuda tan positiva, que ara l’escola vol anar més enllà i vol elaborar un nou vídeo obert a la participació de tothom. És per això, que ha habilitat el correu electrònic [email protected] perquè qui vulga els envie les seues jotes cantades, ballades o tocades. 
La convocatòria estarà activa fins al proper dia 22 de juny i s’espera poder publicar el vídeo amb totes les participacions de cara al juliol. 
Ara és el moment de gravar a les iaies i als iaios, a les ties i als tios, als xiquets i xiquetes... o a tu mateix. Sigues creatiu i anima’t a formar-ne part! 


Especificacions tècniques 

Cant
: El tema és lliure (sentiments durant el confinament, sobre la situació actual, política, cultura, societat...). La base t’ha de servir d’estructura. Escolta-la amb auriculars i grava’t cantant al damunt per a seguir el ritme. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar la veu. 
Ball: Els passos són lliures. El vídeo i la seua música t’han de servir de base per a poder seguir el ritme. 
Melodies instrumentals: La base t’ha de servir d’estructura. La tonalitat és La Major. Escolta- la amb auriculars i grava’t tocant al damunt per a seguir el ritme. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar el so. 
Percussió i acompanyaments (guitarra, guitarró, acordió, teclats, etc.): El vídeo
i la seva música t’han de servir de base per a poder seguir el ritme. Escolta’l amb auriculars i grava’t tocant al damunt. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar el so. 
Vídeo (per a ball, percussió i acompanyaments: guitarra, guitarró, acordió, teclats...): https://youtu.be/fkaF3ZXqEmU
Base (per a melodies instrumentals): http://www.loplanter.com/jota-lo-planter_sense- melodies-instrumentals/
Base (per a cant): http://www.loplanter.com/jota-lo-planter_base-per-a-cantar-a-sobre/

Podeu enviar les vostres gravacions a [email protected] fins al dia 22 de juny a les 12.00h. Format lliure (mòbil, càmera de vídeo, targeta de so, horitzontal o vertical). Podeu utilitzar l’eina gratuïta WeTransfer si els fitxers són massa pesats.