L’Ajuntament d'Amposta atura l'adjudicació del servei de bus urbà

Redacció
01 d'abril del 2014
L’Ajuntament d’Amposta ha acordat aturar el procés d’adjudicació del servei de transport públic a l’empresa Hife per deu anys més, després de la polèmica suscitada arran de la denúncia feta pública fa tres setmanes pel propi equip de govern en detectar irregularitats en el compliment dels acords d’adjudicació anterior per part de la mateixa companyia. El grup de CiU, a l'espera de més informació, va retirar ahir del ple el punt que contemplava l’adjudicació, un cop el secretari va informar que existia una via per paralitzar el procés. Els grups de l’oposició, ERC, PSC i PxC, havien mostrat la seua oposició a continuar amb l'adjudicació. 

Segons l'alcalde, Manel Ferrer, amb l'obertura de l'expedient informatiu arran de les irregularitats detectades, s'han detectat més incidències, que se sumen a les exposades anteriorment, entorn a les que es demanaran explicacions a l'empresa. 

ERC ha justificat el vot contrari a l’adjudicació del servei tot recordant que el Plec de condicions que s’havia dissenyat tenia moltes deficiències. Segons Adam Tomàs, portaveu del grup municipal, “els paràmetres que s’han valorat subjectivament en el concurs no ens donaven prou garanties”. Tomàs ha apuntat que hi havia diverses qüestions de dubtosa imparcialitat, com ara el fet de valorar positivament que les marquesines que pretenia instal·lar la HIFE poguessin incorporar publicitat amb la possibilitat de comercialitzar-ne els espais sense haver de pagar cap taxa municipal.

Sí al mercat d’objectes de segona mà

D’altra banda, el grup municipal del PSC a l’ajuntament d’Amposta ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de les dues mocions que va portar a aprovació al ple d’ahir. Concretament es tracta de la proposta per organitzar un mercat d’objectes de segona mà, conegut com a “Car Boot Sale”, en què la venda es fa des del mateix cotxe. El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha explicat en una nota que “per facilitar l’acord amb l’equip de govern, els detalls de l’organització han quedat oberts i pendents de concretar en una comissió de Comerç”, ha subratllat.

L’altra moció del PSC, aprovada per unanimitat, ha estat la d'agrupar la contractació d'espectacles festius a Amposta i oferir entrades bonificades als col·lectius desafavorits.