Tortosa acollirà l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física

Catalunya registra 3.000 morts a l'any relacionades amb el sedentarisme

Redacció
01 d'abril del 2014
Imatge de la presentació este matí a Tortosa.
Imatge de la presentació este matí a Tortosa. | Cedida
Imatge de la presentació este matí a Tortosa. Foto: Cedida

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, han presentat avui a Tortosa els actes de celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) del proper 6 d’abril, al qual Catalunya s’adhereix per cinquè any consecutiu per promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar. Enguany, l’acte central es celebrarà a Tortosa.

Adreçada tant a infants i adolescents com a adults i gent gran, la iniciativa de caràcter mundial vol fomentar que tothom faça exercici, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El dia se celebrarà novament arreu del planeta per fomentar esta recomanació i prevenir les més 3.000 morts anuals a Catalunya que es relacionen amb el sedentarisme. El lema d’enguany és"Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia" (en infants i adolescents es recomana 60 minuts) amb el sublema "Activitat física: un gol d’or per a la salut", que juga amb la celebració del mundial de futbol del Brasil de l’estiu vinent.

El Dia Mundial de l’Activitat Física es celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi participarà per cinquè any consecutiu amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori entre l’1 i el 14 d’abril. A dia d’avui, ja s’han registrat 107 activitats que mobilitzaran unes 40.000 persones, una xifra que dobla les previsions fetes l’any passat a menys d’una setmana pel dia central.

Durant la presentació, s’ha descobert el cartell d’este any i s’han explicat les activitats de l’acte central de la celebració, que serà una caminada saludable pels carrers de Tortosa el dia 6 d’abril, impulsada per la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili, entre moltes altres entitats.

La iniciativa, que torna a rebre el suport de tots els agents esportius i de promoció de la salut de Catalunya, també ha comptat, en l’acte de presentació, amb la presència dels esportistes Toni Gerona, entrenador del FC Barcelona B d’handbol, de Tortosa, i Sònia Franquet, tiradora de tir olímpic, d’Ascó, que han fet la lectura del Dia Mundial de l’Activitat Física, així com de representants de federacions, consells esportius, institucions i entitats del món de l’esport i la salut que s’han implicat en la celebració d’esta jornada.

L’activitat començarà a les 10h, al Parc Teodor González, on hi hauran els parlaments i la lectura del manifest del DMAF, i a les 10.30h començarà un recorregut que portarà els participants i autoritats per diversos indrets d’interès turístic del municipi, fins arribar altre cop al Parc, cap a les 11.30h, on hi haurà un tast de taronges i aigua. A continuació, de 12h a 14h, es faran tallers gratuïts per a totes les edats a càrrec de clubs, institucions i entitats esportives i educatives de la demarcació.

En la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física dels quatre anys precedents hi ha hagut una participació acumulada de més de¡¡300.000 persones,¡¡s'han organitzat gairebé 900 esdeveniments i s'hi han involucrat al voltant de 1.000 entitats. L’any passat 174.771 persones hi van participar activament, a través dels 276 esdeveniments organitzats per 391 entitats i institucions catalanes.