L'Ajuntament de la Sénia exigix la reobertura del CAP les 24 hores

L’alcalde de la Sénia ha enviat una carta al Departament de Salut demanant recuperar els serveis del Centre d'Atenció Primària

Aguaita.cat
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:16h
L’alcalde de la Sénia demana el retorn dels serveis habituals del CAP del municipi en una carta dirigida a Mar Lleixà
L’alcalde de la Sénia demana el retorn dels serveis habituals del CAP del municipi en una carta dirigida a Mar Lleixà | Cedida
L'alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí, ha enviat una carta a la directora territorial de Salut a l'Ebre, Mar Lleixà, per demanar el retorn de l'activitat habitual del CAP de la Sénia.
L'equip de govern senienc ha mostrat des del primer moment el seu rebuig i descontentament pel tancament del centre i ara sol.licita que un cop millorada la situació de crisi sanitària es retorne a la normalitat i el cap estiga obert les 24 hores, retornant al poble els serveis que han dixat de funcionar durant la pandèmia.

L'escrit remarca que són una població de 6.000 habitants i què tot i que valoren positivament com s'ha actuat durant les necessitats derivades de la Covid-19 ara cal retornar a la població els serveis habituals que necessiten. “Cal reactivar l’assistència presencial als centres sanitaris al més aviat possible, tornant a reprogramar visites no urgents i dissenyant circuits clars de circulació interna perquè els afectats per la Covid-19 no es creuen amb altres usuaris", afirma l'alcalde.

L'Ajuntament senienc demana la presència d’un equip sanitari format per un metge i un infermer durant les 24 hores, per tal de garantir el servei en cas d’urgència. Afirmen que "situacions que comporten el risc vital dels pacients i ciutadans són inadmissibles.”­ Des de l’ajuntament sol.liciten un espai d’assistència segur per als professionals que atenen altres patologies al CAP, per tal que puguen tornar a realitzar la seua faena amb seguretat i sense posar en risc la salut. ­Demanen que Salut dote dels recursos humans i materials suficients per no col·lapsar els equips d’atenció primària del municipi.

El pla de contingència que s’ha dut a terme a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha provocat el tancament d’un 75% dels CAP, segons destaca l’ajuntament de la Sénia, i ara cal reactivar tots els serveis sanitaris el més aviat possible. Acaben la carta informant de que esta demanda la faran arribar al proper Consell d’Alcaldes del Montsià de manera formal.