El Comebe acomiada de forma fulminant el seu coordinador tècnic i nomenarà un director

Justícia justifica la mesura fruit d'una "reestructuració interna" per dotar l'ens de "més autonomia administrativa"

per Redacció , Corbera d'Ebre, 27 de maig de 2020 a les 19:12 |
El fins ara coordinador tècnic del Comebe, David Tormo, a l'exposició sobre les Brigades Internacionals al Museu de les Terres de l'Ebre, el 2018.. | ACN
El Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre (Comebe), l'ens que gestiona i promociona els espais de l'episodi bèl·lic, ha acomiadat de forma fulminant el que havia estat el seu coordinador tècnic durant els últims gairebé nou anys, l'historiador terraltí David Tormo. La decisió, que va ser aprovada en la reunió del Consell d'Administració de l'ens del passat divendres, va ser comunicada al mateix afectat dilluns passat i amb efecte immediat. Segons el Departament de Justícia, del qual depèn el Comebe, l'amortització de la plaça que ocupava Tormo servirà per nomenar un nou director de "lliure designació". Justifiquen la seua destitució en el context d'una "reestructuració interna" que ha de dotar l'ens de "més autonomia administrativa".

La marxa de Tormo va coincidir amb l'anunci de la reobertura, des d'esta setmana, dels centres d'interpretació sobre la batalla de l'Ebre que gestiona el Comebe. En el comunicat de premsa tramès dilluns, però, no es feia cap referència a la destitució del seu coordinador tècnic, que ha estat la cara visible de l'organisme al territori des de la posada en marxa de l'ens. La Generalitat l'ha indemnitzat amb el mínim legal i li ha abonat els quinze dies de preavís per acomiadament –que no es va produir-.


La destitució va ser avalada pel Consell d'Administració –on són presents també els ajuntaments del territori- en la seua reunió del passat divendres. Arran de l'acord de Govern del passat dia 12 de maig que aprovava els nous estatuts, a l'ordre del dia dels consellers figurava l'aprovació de la nova relació de llocs de treball en la qual s'amortitza la plaça de Tormo per poder contractar un director de "lliure designació" -no passarà per cap procés públic de selecció-. Davant d'això, adduïx la Generalitat, la creació de la plaça de direcció deixaria les funcions del coordinador sense contingut.

A preguntes de l'ACN, fonts del Departament de Justícia han precisat que la destitució de Tormo respon a una "reestructuració interna per potenciar els espais de memòria de la batalla de l'Ebre". En este sentit, precisen, la designació d'un director "dotarà el Comebe de més autonomia administrativa", atès que les "decisions ordinàries" es podran prendre des del territori i no de Barcelona, tal i com succeïx actualment, segons apunten.

 

 

Participació