El ‘30 minuts’ sobre el caragol maçana supera l’Évole

430.000 persones van seguir la nit de diumenge el programa de Televisió de Catalunya, amb el segell ebrenc de les periodistes Joanna Pardos i Sílvia Berbís, codirectora de l'aguaita.cat, i de la productora Filmsnòmades

Redacció
31 de març del 2014
576_1396263578caragol_maana2
576_1396263578caragol_maana2
Primer plar d'un exemplar adult de caragol maçana. Foto: Cedida

El reportatge Invasors, que va emetre anit el programa de TV3 30 minuts va aconseguir impactar bona part dels espectadors d’arreu de Catalunya pel seu tractament d’un dels problemes més importants que està patint el delta de l’Ebre. De fet, segons les dades d’audiència publicades este matí, tot i que el programa tenia un fort competidor en la mateixa franja horària, Salvados, que Jordi Évole dedicava al procés de pau al País Basc, i per bé que éste va ser l’emissió més vista amb un 14% de quota de pantalla, en els últims minuts es va veure superat pel 30 minuts, que va tenir 430.000 seguidors i un ‘share’ del 13%.

A poques setmanes que es reinicie la campanya de l’arròs, el treball de Televisió de Catalunya, que du el segell ebrenc de les periodistes Joanna Pardos i Sílvia Berbís (codirectora d’Aguaita.cat) i de la productora Filmsnomades, narra la lluita dels arrossaires del delta esquerre durant tot un any per evitar els greus efectes de la plaga sobre els seus conreus. Narrat des del punt de vista dels afectats, reflexa la seua pugna constant i la seua impotència per aturar una espècie invasora que ocasiona estralls i que no para de créixer. La voracitat de l’espècie, i les imatges que mostren la seua extraordinària capacitat reproductora, han aixecat nombrosos comentaris a les xarxes socials des de la seua emissió.

Els autors del treball confíen que pugui servir per concienciar sobre la necessitat d’abocar més esforços des de les administracions per a la lluita contra aquesta espècie invasora i també en la investigació i recerca que puga contribuir a aturar la seua expansió. El reportatge també vol convidar a la reflexió sobre les repercussions que pot tenir el caprici de tenir animals exòtics a casa.

Aquí teniu el vídeo del programa: