El sector gastronòmic d'Alcanar preparat per a l'entrada a la fase 2

Dissabte es va dur a terme una desinfecció de les instal·lacions portuàries a la Cases

Desinfecció de les instal·lacions portuàries a les Cases d'Alcanar
Desinfecció de les instal·lacions portuàries a les Cases d'Alcanar | Cedida
Aguaita.cat
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:56h
La regió sanitària de les Terres de l'Ebre ha entrat este dilluns a la fase 2 del desconfinament. La qual cosa significa que ja es pot consumir a dins dels locals de restauració en una taula amb màxim d'un 40% d'aforament i preferentment amb cita prèvia.

Els restauradors d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja han pres esta mesura amb molta il·lusió, de fet, la majoria de restaurants que encara no han obert ho aniran fent durant els pròxims dies, amb la qual cosa prop d'un 90% dels establiments ja podran atendre als seus clients.

Aprofitant que el municipi entra a la fase 2 del pla de desescalada, dissabte passat el consistori va desinfectar la zona portuària i les onze embarcacions, tres d'arrossegament i set d'arts menors. "Tenim el millor producte del món pel que fa a la qualitat i, ara, també tenim el millor producte del món quan a seguretat sanitària", va explicar a l'ACN Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Francesc Carrillo, president de la Confraria de Pescadors de les Cases,  també va afirmar que els pescadors tenen ganes de donar un bon servei amb productes de "qualitat" i "segurs".

Els operaris de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis van realitzar les tasques de neteja amb un producte ecològic homologat i un camió formigonera facilitat per l'empresa Cemex. "És una acció integral de desinfecció de la zona portuària, perquè els mariners tinguin una sortida del seu producte totalment segura i òptima", explicava l'alcalde. Carrillo va afegir que "esta desinfecció s'afegeix a la que fan els mariners cada dia amb lleixiu i sabó".

Pel que fa a les platges, en esta fase 2 ja es permet banyar-se a les platges del terme municipal però caldrà guardar la distància de seguretat de dos metres entre banyistes.
L'alcalde també va fer un "agraïment als serveis municipals, a les diferents empreses del municipi i a la ciutadania per la corresponsabilitat i el compromís en sortir de la pandèmia i tornar com més prompte millor a la normalitat".