Dades: coronavirus

MAPA Els 41 municipis ebrencs que des d'avui no tenen horaris i poden obrir l'interior de bars i restaurants

El govern espanyol permet que els municipis de menys de 10.000 habitants i una densitat inferior de 100 persones per quilòmetre quadrat alleugen les condicions de confinament

per Roger Tugas Vilardell , 22 de maig de 2020 a les 12:22 |
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es pot consultar el seu nom, la comarca a què pertany, la superfície (quilòmetres quadrats), la població i la densitat (habitants per quilòmetre quadrat). En color verd, els municipis amb menys de 10.000 habitants i densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat (i que no tenen franges i poden obrir bars i restaurants); en color groc, els municipis amb menys de 5.000 habitants i densitat superior a 100 habitants per quilòmetre quadrat (no tenen franges però no poden obrir bars i restaurants); en vermell pàl·lid, els de menys de 10.000 habitants i excés de densitat; i en vermell fort, els de més de 10.000 habitants (tots dos mantenen les franges horàries i els bars i restaurants tancats). També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.


Els municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat inferior a 100 persones per quilòmetre quadrat gaudiran d'un alleujament de les condicions de confinament. Ho ha publicat este matí el govern espanyol al Butlletí Oficial de l'Estat, on es concreta, per exemple, que s'hi eliminen les franges horàries, s'hi podran obrir l'interior de bars i restaurants per al seu consum amb certes condicions, s'hi podrà assistir a vetlles fins a 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure o anar al temple si no se supera el 50% de l'aforament, i s'hi podran obrir les biblioteques amb un terç d'aforament.

Quins municipis ebrencs s'hi poden acollir? Un total de 41.  En el mapa superior, els municipis en verds són els que se'n poden beneficiar perquè compleixen tots els requisits.


Cal tenir en compte que els municipis de fins a 5.000 habitants ja no tenien franges horàries per sortir a passejar, però si presenten una alta densitat poblacional no es poden acollir a les mesures addicionals que avui publica el BOE, com ara obrir l'interior de bars i restaurants. A les Terres de l'Ebre són Santa Bàrbara, l'Aldea, Camarles i Móra la Nova. Tot i això, esta limitació deixarà d'existir dilluns, quan, previsiblement, les Terres de l'Ebre entraran en fase 2.

[noticia]18068[noticia]

Els municipis en color vermell pàl·lid són els que, malgrat tenir entre 5.001 i 9.999 habitants, tenen una densitat excessiva que els impedeix beneficiar-se de cap de les mesures. Són l'Ametlla de Mar, Alcanar i Móra d'Ebre.

Tampoc poden els de més de 10.000 habitants, per bé que a estos els ocorre per excés de població, i es troben en vermell fort en el mapa. Són Tortosa, Amposta, la Ràpita i Deltebre.

En la taula interactiva inferior, es poden consultar totes les dades de tots els municipis catalans.
 

 

Participació