Una actualització del recompte incrementa en 91 casos més les infeccions per coronavirus a l'Ebre

Els 231 casos confirmats reportats per Salut fins dilluns passen a ser 322 fins este dimarts

Façana de l'hospital de Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Façana de l'hospital de Tortosa, en una imatge d'arxiu. | S.B.
Redacció
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:46h
El recompte diari del departament de Salut ha sumat en la seua última actualització, corresponent a esta dimarts 19 de maig a la nit, 91 casos més que han donat positiu en coronavirus a les Terres de l’Ebre. Este nou recompte suposa un salt en les estadístiques que fins ara havia aportat Salut, de manera que els 231 casos reportats fins dilluns passen a ser de cop 322. Segons fonts de la Regió Sanitària, no es tracta de casos diagnosticats en les últimes hores o dies sinó des de l’inici de la pandèmia.

De fet, Salut ha emés una nota aclaratòria en la que explica que "en el recompte de casos d’ahir -dimarts 19- van incloure’s casos pertanyents a setmanes anteriors. Es tracta de casos de persones amb clínica compatible i una prova diagnòstica confirmatòria. En l’època de mitigació de l’epidèmia estos casos eren considerats positius confirmats." I afegix: "Fins ara, dia a dia s’ha anat informant de dades declarades, és a dir dels casos que s’han informat per tenir proves PCR amb resultat positiu, per exemple. No obstant, això no significa que siguin proves que s’hagen realitzat només en el dia d’avui.

En este sentit, puntualitza que "no hi ha cap repunt" i advertix que "les dades dels últims dies són temporals i estan subjectes a les declaracions que es facen en dies posteriors."

D’altra banda, la mateixa actualització rebaixa en 27 el nombre de sospitosos, per tant són ara 2688 els no confirmats per prova diagnòstica, per bé que un facultatiu els ha classificat com a possible cas.

El nombre de persones mortes es manté en 42 des de l’inici de la pandèmia. Segons Salut, 21 morts s’han donat en centres hospitalaris o sociosanitaris, 7 en residències, 7 més en domicilis i 7 resten per classificar.

També es manté el nombre d’altes hospitalàries en 22.