La Ràpita instal·la 250 nous contenidors soterrats i renova les 47 illes de recollida selectiva

El nou sistema de recollida inclou la renovació dels camions recol·lectors

per Redacció , La Ràpita, 21 de maig de 2020 a les 16:09 |
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la instal·lació de més de 250 nous contenidors soterrats a la Ràpita que substituiran els actuals i permetran millorar el servei. El procés de substitució i renovació de les 47 illes de recollida selectiva del municipi està previst que s’allargue fins al mes de juliol. El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, ha destacat que l'actuació "no consistix només en un canvi de contenidors vells per uns de nous, sinó que és una aposta per un nou model d’equipaments que permetrà donar un millor servei als ciutadans".

El nou model de contenidor soterrats presenta múltiples avantatges respecte als anteriors. En primer lloc, són més robustos i estancs, fet que evitarà la filtració de lixiviats, i les plataformes estan reforçades per tal de millorar la seguretat de persones i treballadors. També presenten millores funcionals pels ciutadans, que ara podran llençar les escombraries sense tocar la superfície gràcies a l'existència d'un pedal lateral. Per últim, cal destacar el nou sistema de recollida que s'oferirà gràcies també a la renovació dels camions recol·lectors. La nova maquinària incorpora un sistema automatitzat de neteja dels contenidors, tant per l'interior com per l'exterior, i permetrà reduir el temps de l'operació de recollida dels contenidors en un 50% (de 2'40" a 1'20").


En paral·lel als treballs de substitució, l'Ajuntament de la Ràpita ha començat a arranjar algunes d'estes illes de contenidors per tal d'adaptar-les al nou sistema automatitzat de recollida del COPATE. 

 

Participació