L'escola El Temple de Tortosa passarà a ser Institut Escola el proper curs

Serà el cinquè a les Terres de l'Ebre

Escola El Temple de Tortosa
Escola El Temple de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
19 de maig del 2020
Actualitzat el 20 de maig a les 19:46h
En la línia iniciada els dos darrers anys, el proper curs escolar s'incrementa el nombre d'instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2020-2021 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l'objectiu d'afavorir la continuïtat formativa i pedagògica. 

A les Terres de l'Ebre, n'hi haurà un de nou: l'escola El Temple de Tortosa passarà a ser un institut escola. Es tracta d'una reivindicació de la mateixa escola –que disposa de les infraestructures i espai per acollir progressivament els cursos de secundària-, i de les pròpies famílies. 

Actualment l'escola compta amb 525 alumnes. El fet de poder continuar fent la secundària al mateix centre permetrà als alumnes seguir en la mateixa línia pedagògica. 

El centre compta amb dos edificis, un d'infantil i un de primària, aules d'ambients i patis granja i hort. L'escola treballa per projectes i per comunitats, i també ofereix tallers d'art. El Temple està distingit com a Escola Verda, forma part de la xarxa Escola Nova 21, el programa Mòbils.EDU i el Grup Experimental Plurilingüe, entre d'altres. 

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l'escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l'ESO i millora la convivència de l'alumnat, entre d'altres aspectes. D'esta manera, ja hi haurà als serveis territorials un total de 5 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-.