Desmantellen una plantació de 640 plantes de marihuana a Horta de Sant Joan

Com a resultat de l'operatiu s'ha detingut quatre homes, dos dels quals vivien en el mateix magatzem on es trobava la plantació

Un dels agents que va treballar en l'operatiu
Un dels agents que va treballar en l'operatiu | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
19 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:28h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 14 de maig quatre homes, d'edats compreses entre 34 i 49 anys, dos d'ells de nacionalitat vietnamita i els altres dos anglesa, i sense domicili conegut a l'Estat espanyol, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, com a responsables d'una plantació amb 640 plantes de marihuana a Horta de Sant Joan.
 
Les detencions són resultat d'una investigació oberta a principis de mes després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'un magatzem situat al carrer Sant Miquel d'Horta de Sant Joan.
 
Els agents van comprovar que de l'interior del local, que l'havia llogat feia un any i mig un home de nacionalitat anglesa, es desprenia una forta olor a marihuana. Paral·lelament es va muntar un dispositiu policial per esbrinar la identitat dels responsables de la plantació.
 
El passat 14 de maig, durant el dispositiu de vigilància, es va detectar dos homes quan accedien a l'interior del magatzem, un d'ells amb un vehicle. Al cap d'una estona, se'ls va interceptar quan sortien del local.
 

Les plantes es trobaven en un magatzem de la població Foto: Mossos d'Esquadra


 
Els agents també van escoltar sorolls que provenien del pis superior del magatzem on van localitzar dos homes més i una plantació de marihuana tipus 'indoor'. Concretament, es van intervenir 640 plantes de marihuana en diverses fases de creixement, així com totes les instal·lacions i estris necessaris per portar a terme aquest tipus de cultiu.
 
A més, en una habitació de la mateixa planta, van trobar un matalàs al terra, un armari, una nevera i una petita cuina, la qual cosa denotava que els dos homes asiàtics vivien a l'interior del magatzem i eren els encarregats directes de cultivar les plantes.
 
La investigació continua oberta per tal de localitzar el llogater del magatzem, qui seria el principal responsable de la plantació.
 
Els quatre detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció de Gandesa mitjançant videoconferència i va ser decretada la seva llibertat amb càrrecs.