VÍDEO Així estava la barra del Trabucador este dilluns, des de l'aire

El vídeo mostra el fràgil estat en que es troba la barra del Trabucador després que només fa una setmana quedés de nou soterrada al mar

Aguaita.cat
15 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:57h
Trabucador
Trabucador | Cedida
Sis dies després que la barra del Trabucador quedés anegada de nou pel mar i amb la notícia que trenta-dos persones van ser rescatades per Salvament Marítim en quedar atrapades a les Salines de la Trinitat, estes imatges ens fan cinc cèntims de l'estat actual del Trabucador. Així ens el mostrava este dilluns Narcís Ponce, geògraf de professió i aficionat a la meteorologia en el seu perfil d'Instagram. En la seua opinió ens diu que 
"sense estar dins de cap projecte ni haver estudiat a fons la situació, crec que és inevitable que estos trencament es produeixin, el transport de sediments és una part d'una possible solució, però hi ha un augment del nivell del mar global en marxa i en poca previsió de que es frene"
"Es fa difícil tindre esperances en la barra del trabucador. En altres zones del Delta potser si se pot dur a terme alguna actuació, pero a la barra és un element molt delicat i en que uns pocs centímetres de mar poden suposar un adéu definitiu", opina el geòfraf.

El temporal Gloria va deixar el Delta de l'Ebre totalment destrossat i sentenciat. Els Ajuntaments afectats,Costes i el Pla Delta estudien ara les obres de millora per recuperar un Delta que ja fa massa temps que sobreviu molt feble per la falta de sediments de l'Ebre i la conseqüent regressió.