El Comebe tindrà un únic òrgan de govern i integra l'Aldea, Amposta, Xerta i Campredó

L'ens creat per preservar la memòria de la batalla de l'Ebre disposarà d'un Consell assessor científic i pedagògic

per Redacció , Terres de l'Ebre, 12 de maig de 2020 a les 16:17 |
Memorial de les Camposines. | Josep M Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat els nous estatuts del Consorci Memorial dels Espais de la batalla de l’Ebre (Comebe), integrant la Comissió executiva i el Consell general en el Consell d'Administració en un únic ens i incorporant quatre nous ajuntaments a l'organisme: l'Aldea, Amposta, Xerta i l'EMD de Campredó. Els nous estatuts, segons l'acord del Consell Executiu, han de "facilitar la governança de l'ens, establint un únic òrgan col·legiat en el qual estiguen representats els municipis i les entitats membres del Consorci". També s'establix un nou òrgan col·legiat, el Consell assessor científic i pedagògic, del qual en formen part universitats, historiadors, arqueòlegs i altres investigadors vinculats a universitats i associacions memorialistes.

Segons el Govern, amb la modificació dels estatuts s'amplia la participació de la comunitat científica i es faciliten les sinèrgies entre els membres d’este òrgan per tal d'aprofundir en del coneixement i la difusió de la memòria de la batalla de l'Ebre i els seus escenaris. L'organisme va ser creat l'any 2001 per preservar la memòria dels espais on va tenir lloc la batalla de l'Ebre.

 

Participació