Comença el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a Gandesa, Móra la Nova i Tortosa

El Govern ha iniciat les obres d’emergència que permetran assegurar la connectivitat a diverses zones del territori

per Aguaita.cat , Gandesa, 11 de maig de 2020 a les 15:05 |
Este dilluns han començat les obres d’execució dels 10 projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat que el Govern va aprovar per via d’urgència amb la voluntat de garantir la connectivitat arreu del territori.

Arrenca amb la canalització del tram Bagà – Puigcerdà i al llarg del mes de maig començaran les obres a la resta de trams.


Este desplegament permetrà connectar 10 capitals de comarca (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

Els 10 projectes inclosos com a obres d’emergència és el següent:


Bagà – Puigcerdà
Castellterçol – Moià
Vendrell – Valls
Súria – Solsona
Mollerussa – Les Borges Blanques
Llavorsí – Vielha
Llavorsí – Sort
Valls – Montblanc
Móra la Nova – Falset
Tortosa – Gandesa


La declaració com a obres d’emergència de l’estesa de fibra en estos trams ha estat motivada per la voluntat del Govern de garantir la connectivitat a tot el territori en un moment en què les mesures imposades per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19 han provocat uns increments de trànsit d’Internet, de mitjana, d’entre un 50% i un 80% a Catalunya i han convertit la connectivitat en un bé de primera necessitat per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials com ara teletreballar, la formació online, garantir el comerç online, els tràmits i les relacions socials en línia.

En este sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació.

El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Este 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.


 

 

Participació