El Consell Comarcal del Montsià posa en marxa un nou pla d’ocupació dedicat a la pedra en sec

S'ha contractat 1 responsable d'obra i 4 peons per un període de 6 mesos

Redacció
27 de març del 2014
Els beneficiats per este pla realitzaran treballs de rehabilitació en diversos indrets de la comarcca.
Els beneficiats per este pla realitzaran treballs de rehabilitació en diversos indrets de la comarcca. | Cedida
Els beneficiats per este pla realitzaran treballs de rehabilitació en diversos indrets de la comarcca.

El Pla d’Ocupació Montsià 2014 estarà dedicat enguany al condicionament, rehabilitació i recuperació d’elements i construccions amb pedra seca, d’interès històric, cultural i arquitectònic i servirà per dur a terme diferents actuacions als municipis de La Sénia, Alcanar, Ulldecona, Mas de Barberans, Masdenverge i La Galera.

Amb l’objectiu de fomentar polítiques actives de foment de l’ocupació, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Montsià ha iniciat este nou pla d’ocupació que ha permès la contractació d’un responsable d’obra i quatre peons per un període de sis mesos.

Els cinc treballadors contractats són aturats de llarga durada als quals, durant este període, rebran formació complementària dirigida a millorar les seves accions personals i professionals per tal d’afavorir la seva posterior inserció al mercat laboral.

El Pla d’Ocupació del Montsià de 2014 s’ocuparà del Projecte de recuperació d’espais de pedra seca a través de l’arranjament de murs a: el Barranc del Cònsul, al camí de la Plaça Major del Riu i a la carretera de Rossell de La Sénia; a la zona del Mirador d’Alcanar i a diferents indrets d’Alcanar Platja; a la zona de l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona; a l’accés de l’avinguda de Catalunya, de Mas de Barberans; a la zona verda de l’antic abocador de Masdenverge i a la plaça de bous de La Galera.

El Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdéu ha ressaltat “l’oportunitat de formar persones en situació d’atur i donar-los una ocupació temporal”. Pel que fa a les actuacions, Masdéu ha dit que “estes actuacions permetran recuperar una part del paisatge natural del nostre territori mitjançant unes tècniques tradicionals en concordança amb el paisatge rural”.