La Ràpita no cobrarà les terrasses de bars i restaurants i en permetrà duplicar la seua superfície

La mesura suposarà un estalvi de 70.000 euros al sector de l'hostaleria

per Aguaita.cat , La Ràpita, 8 de maig de 2020 a les 10:53 |
L’Ajuntament de la Ràpita, com ja han fet molts ajuntaments del territori, facilitarà també que els bars i restaurants del municipi puguen duplicar la superfície de les seues terrasses i garantirà que tots aquells establiments que no tinguen terrassa la puguen posar sense cost afegit. A més, es suprimirà el cobrament de la taxa d'ocupació de via pública durant l'exercici 2020, una mesura que suposarà un estalvi de 70.000 euros al sector de l'hostaleria.

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ha presentat este paquet de mesures que entraran en vigor el pròxim dilluns 11 de maig, quan comence la fase 1 del Pla de desescalada. A falta de publicar-se oficialment, esta fase es permetrà l'obertura dels bars i restaurants amb una limitació del 50% d’ocupació de les seves terrasses. 


“Des de l’Ajuntament intentem facilitar l'arrencada d'estos negocis, podran duplicar la seua ocupació per tal que tinguen la menor afectació possible”, ha explicat Albert Salvadó, regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica. “Estem treballant per reestructurar el pressupost municipal per tal d’injectar ajuts directes al teixit econòmic de la Ràpita i, en concret, esta suposarà que deixem d’ingressar 70.000 euros de la taxa d’ocupació de via pública i que per tant sortiran d’altres partides”, ha afegit. 

Els propietaris dels establiments interessats a posar o ampliar la seva terrassa, hauran de presentar una instància a l’ajuntament (a través de la Carpeta Ciutadana de larapita.cat fins que no es tornen a obrir al públic les dependències municipals) i hauran de seguir les indicacions dels serveis tècnics del consistori. 

 

Participació