Ajuntaments ebrencs permetran ampliar les terrasses a bars i restaurants sense cobrar-los

Tortosa, Amposta, Deltebre i l'Ametlla de Mar impulsen la mesura amb l'objectiu de facilitar el retorn a l'activitat

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 5 de maig de 2020 a les 18:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diversos ajuntaments de les Terres de l'Ebre han anunciat que facilitaran l'ampliació de l'espai de les terrasses de bars i restaurants sense cost per als propietaris un cop puguen reobrir els establiments a partir de dilluns. La mesura vol l'adaptació dels negocis perquè puguin garantir les mesures de distanciament social establertes així com dinamitzar el sector, molt tocat arran de la crisi del coronavirus. Així, municipis com Tortosa i Deltebre han anunciat que permetran esta ampliació i deixaran en suspens el cobrament de la llicència al llarg de l'any. En altres, com Amposta, s'autoritzarà duplicar les terrasses sense recàrrec de preu i l'Ametlla de Mar l'estudiarà després d'haver-ne suspès el cobrament durant aquest 2020.
En el cas de Tortosa, el govern municipal planteja que els establiments presenten la seua proposta, la viabilitat de la qual serà analitzada tècnicament pels serveis municipals. Es preveu, fins i tot, que les ampliacions de terrasses, en alguns casos, puguen suposar l'ocupació. Abans del confinament, a la ciutat havia concedides 104 llicències per terrasses, sense comptar les de les EMD. Arran la declaració de l'estat d'alarma, el consistori va deixar en suspens la llicència d'ocupació de la via pública a aquests establiments.


De forma similar, el govern municipal de Deltebre també ha anunciat , dins del seu Pla de Reactivació Socioeconòmica aprovat recentment, que assumirà el cost econòmic de les terrasses que ho sol·liciten i analitzarà com facilitar l'ampliació d'estos espais per "reactivar l'economia" de la població arran de la crisi del coronavirus.

A Amposta, l'Ajuntament ha anunciat, per la seua banda, permetrà també duplicar, sense cost addicional, la superfície de les terrasses per garantir el 50% de l'aforament arran l'anunciada entrada en vigor de la Fase 1 del pla de desconfinament el pròxim dilluns. El govern municipal prepara la modificació de l'ordenança fiscal corresponent perquè els establiments que tinguen ja llicència d'ocupació de la via pública, sempre que les mesures de seguretat ho permetin, ampliïn excepcionalment la superfície ocupada per respectar el distanciament social. Els locals que no tinguin llicència de terrassa i la vulguin tramitar per compensar la pèrdua d'aforament a l'interior tindran una bonificació del 50% de la taxa.


Un altre ajuntament que ha anunciat mesures en este àmbit ha estat el de l'Ametlla de Mar, que en el seu cas no cobrarà la taxa d'ocupació de la via pública aquest 2020 arran la declaració de l'estat d'alarma. L'alcalde, Jordi Gaseni, assegura que l'objectiu és ajudar el sector i reactivar l'economia local. La mesura suposarà que les arques municipals deixin d'ingressar 80.000 euros. El govern municipal, a més, estudia ara incrementar l'espai de les terrasses per evitar que els bars i restaurants perdin capacitat amb la reducció a la meitat de l'aforament anunciada. Això també podria suposar avançar el tancament de carrers. 

Participació