Meritxell Roigé fa una crida a la responsabilitat després de les primeres imatges del desconfinament

Durant el cap de setmana s'ha detectat un augment significatiu de les persones a la via pública de Tortosa , fet que no permet garantir les distàncies de seguretat

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la seua compareixença.
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la seua compareixença. | Cedida
Aguaita.cat
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:14h
L'inici del desconfinament dictat pel govern espanyol ha comportat un augment significatiu de persones al carrer durant el cap de setmana, per poder fer esport o passejar, entre altres activitats permeses a partir d'este moment. Una situació que ha portat l'alcaldessa de Tortosa a recordar a la ciutadania que la situació de pandèmia no s'ha superat, per la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat de tothom per seguir mantenint les màximes precaucions per evitar un rebrot: "aquests dies hem vist imatges que no ens han agradat. Persones que sortien en grups o que es reunien al carrer sense mantindre les distàncies de seguretat necessàries; gent que practica esport fora de les franges horàries fixades; menors al carrer en moments que no pertoca,... Fins ara ho hem fet bé i cal que continuem sent prudents perquè el virus hi continua sent", ha dit. "Seguim tenint persones infectades, algunes ingressades als hospitals, i s'han produït morts per la Covid-19 a la nostra ciutat, així que no és moment de relaxar les mesures de prevenció", insisteix l'alcaldessa. 

Meritxell Roigé ha assenyalat que el desconfinament és diferent al nucli urbà de Tortosa, on s'apliquen les restriccions per franges horàries, respecte al cas de les EMD i pobles de la ciutat. En aquest cas, Jesús, Bítem, Campredó, els Reguers i Vinallop, en tractar-se de nuclis poblats de menys de 5.000 habitants, no compten amb la mateixa limitació i poden fer esport o passejar entre les 6 i les 23 h. En tots els casos, però, sí que continua vigent la prohibició de circular per un terme municipal diferent i per tant no es pot anar a ciutats veïnes. Durant el cap de setmana llarg, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han aixecat prop d'un centenar d'actes, majoritàriament per l'incompliment de les franges horàries. 

L'alcaldessa ha recordat que a partir d'este dilluns ja hi ha algunes activitats comercials que poden reobrir, però que cal demanar cita prèvia a l'establiment i guardar les distàncies necessàries. Els comerços poden atendre un client per cada dependent a la vegada i pel que fa a la restauració, poden anar a recollir les comandes fetes prèviament mitjançant sistemes telemàtics. Roigé ha recordat que el Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) continua atenent les gestions urgents, però que cal demanar hora amb antel·lació, al telèfon 977 58 58 00 o al correu http://sac.tortosa@tortosa.cat

D'altra banda, este dilluns voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local de Tortosa estan repartint 5.000 noves mascaretes a les estacions de tren i autobusos, per a les persones usuàries del transport públic. Ho fan, després que el criteri fixat pel govern espanyol haja passat a considerar obligatori l'ús d'aquests elements en qualsevol trajecte per estos mitjans de transport. 

Roigé ha aprofitat la compareixença d'aquest dilluns, posterior a la reunió de la comissió de seguiment per la Covid-19, per rebatre les acusacions que durant el cap de setmana han fet alguns grups de l'oposició pel que fa a la gestió de les obres de la plaça de la catedral. L'alcaldessa ha defensat la transparència amb la qual han anat informant els grups de l'oposició en les diferents comissions, i ha considerat molt greu la insinuació que el portaveu republicà, Xavier Faura, ha fet vinculant l'obra de la plaça amb el projecte d'ampliació de l'auditori. Meritxell Roigé ha refermat que l'empresa adjudicatària de les obres no ha volgut continuar els treballs per motius empresarials. A més, ha recordat que la modificació del projecte correspon a l'ampliació de les excavacions, una vegada comprovada la importància de les restes aparegudes, una ampliació que, segons ha recordat, comptava amb ampli consens entre els grups municipals.