L’Ametlla de Mar no cobrarà la taxa de terrasses des de la declaració de l'estat d'alarma i pel que queda d'any

L’excepció de pagament comportarà que l’Ajuntament dixe d’ingressar uns 80.000 euros

Els establiments no pagaran per les terrasses amb taules i cadires, les marquesines i testos, el tancament de carrers o l’ocupació per tendes.
Els establiments no pagaran per les terrasses amb taules i cadires, les marquesines i testos, el tancament de carrers o l’ocupació per tendes. | La Cala RTV
Redacció
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:17h
L’Ametlla de Mar no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública pel que queda d’any. L’equip de govern ha anunciat la suspensió del seu cobrament a partir de la declaració de l’estat d’alarma, una mesura fiscal que pretén beneficiar sectors com el comerç, l’hostaleria i la restauració del municipi.

Això suposa que els establiments no pagaran, durant el que resta d’any, per les terrasses amb taules i cadires, les marquesines i testos, el tancament de carrers o l’ocupació per tendes. L’alcalde Jordi Gaseni remarca que l’objectiu de la mesura és “ajudar els empresaris i reactivar l’economia local, per encarar de la millor manera este repte que tenim davant nostre”.

L’excepció de pagament comportarà que l’Ajuntament dixe d’ingressar uns 80.000 euros. La mesura beneficiarà la pràctica totalitat dels establiments de la població, exceptuant aquells que estan dins el domini portuari. Per això, l’alcalde explica que demanaran a Ports que tampoc els cobre la taxa.

Per altra banda, el consistori està estudiant poder augmentar l’espai de les terrasses en els casos que siga possible perquè bars i restaurants no perden la seua capacitat, tot i la reducció de l’aforament a la meitat per garantir el distanciament. Gaseni també anuncia que es podria avançar el tancament de carrers.

Està previst que les terrasses puguen reobrir a partir del pròxim dilluns 11 de maig.