El coronavirus continua en repunt a l'Ebre i el 24,6% dels casos sospitosos són en residències d'avis

En les últimes 24 hores Salut confirma 6 nous casos i 272 sospitosos, 126 dels quals en residències d'avis

Una infermera puja les escales de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Una infermera puja les escales de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Aguaita.cat
Sofia Cabanes
01 de maig del 2020
Actualitzat a les 8:23h
El degoteig de noves infeccions confirmades per coronavirus  no afluixa i els casos sospitosos augmenten cada dia més a les Terres de l'Ebre.

Segons informa el Departament de Salut, en les últimes 24 hores s'han confirmat 6 nous casos per prova diagnòstica. Per tant, des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 201 persones infectades (15 de les quals en residències d'avis).

Però, pel que fa als casos sospitosos, és a dir, aquells als qui no s'ha realitzat cap prova PCR o de test ràpid, però als quals un metge facultatiu els ha diagnosticat que, pels símptomes que pateixen, tindrien la Covid-19, no para d'augmentar dia rere dia, sobretot a les residències d'avis. 

Així segons les últimes dades disponibles, les que fan referència al 30 d'abril, s'ha assolit la xifra de 2389 casos sospitosos al territori, 272 més que en el dia anterior. I entre estos, 126 s'han donat en residències d'avis, que ja han assolit la xifra de 588 casos sospitosos.

La dada preocupant, és que el 24,6% del tota de casos sospitosos es dona en residències de gent gran. Esta dada contrasta molt amb el fet que només s'han confirmat per prova diagnòstica una quinzena de casos en este tipus de centres.

La dada positiva de la jornada és que no s'ha lamentat cap mort en les últimes 24 hores. Des de l'inici de la pandèmia, a més, 113 persones han rebut l'alta hospitalària.
 

Darreres dades, del 30 d'abril, facilitades per Salut