Detinguts quatre joves per trencar el confinament a Tortosa

Els Mossos han d'ajudar un noi a sortir del riu Ebre quan intentava escapolir-se

Detinguts quatre joves per trencar el confinament a Tortosa
Detinguts quatre joves per trencar el confinament a Tortosa | Aguaita.cat
Aguaita.cat
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:40h
Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre nois a Tortosa per incomplir les restriccions del confinament. Els joves, veïns de la capital del Baix Ebre, de 18 i 19 anys, van intentar escapolir-se d'una patrulla que feia tasques de prevenció durant la matinada de dimecres. Un d'ells es va amagar a la llera del riu Ebre i va acabar necessitant l'ajuda dels agents per poder sortir de l'aigua. Els Mossos els acusen del suposat delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

Una patrulla va observar dos joves que vigilaven vehicles aparcats a l'entorn del passeig de la Ribera de Tortosa. Quan van adonar-se de la presència policial, un d'ells va xiular i van fugir cap a la llera del riu sense aturar-se. Els mossos els van seguir i van comprovar que dos joves més -que s'havien amagat entre uns vehicles-, fugien cap a la mateixa zona boscosa.

Malgrat l'intent d'escapolir-se, dos d'ells van ser localitzats poc després entre la vegetació. El tercer va necessitar l'ajuda dels agents per sortir de l'aigua, ja que es va amagar agafant-se a la branca d'uns matolls de la llera del riu Ebre, que baixava amb un cabal elevat per les pluges dels darrers dies. Una hora més tard, van trobar el quart jove quan tornava cap al nucli urbà.

Segons els Mossos, tots ells van donar explicacions incongruents sobre què feien a la via pública. Dimecres al matí els quatre nois van quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l'obligació de presentar-se davant el jutge quan siguin requerits.