El Ple de la Ràpita destina més recursos a la lluita contra la pandèmia de la Covid-19

El primer plenari telemàtic de la Ràpita aprova una modificació pressupostària de 100.000 euros per ampliar els ajuts a les famílies i les empreses

Aguaita.cat
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:51h
 El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una modificació del  pressupost del 2020 de 100.000 euros per tal de dotar de més recursos la resposta a  la crisi provocada per l’emergència sanitària del coronavirus de la Covid-19. La nova  partida pressupostària es destinarà directament a ampliar la dotació econòmica dels  ajuts i subvencions que ofereix l’Ajuntament.  El regidor d’Hisenda i portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Salvadó, ha apuntat  que és “una obligació” adaptar “a la nova realitat” el pressupost del 2020, aprovat a  finals de l’any passat. “És una primera modificació dedicada a donar suport social i al  teixit econòmic del poble”, ha afegit Salvadó. El regidor ha avançat que l’equip de  govern està desenvolupant el pla de reactivació econòmica i treballant en noves línies  d’ajuts per al teixit empresarial de la localitat.  En un altre punt del debat, també s’ha aprovat la modificació per simplificar i agilitzar  les bases dels ajuts directes que presten els serveis socials per cobrir les despeses de  subministrament o lloguer de les famílies més vulnerables.  Aquestes mesures s’afegeixen a altres que ja ha aprovat el consistori rapitenc des de  l’inici de la crisi del coronavirus. Com ara, la congelació del pagament dels tributs  municipals i la bonificació d’algunes taxes o la posada en marxa del programa d’ajuts  ‘La Botigueta’, per a la compra d’aliments frescos.  Les mocions que han presentat els grups municipals de l’Ajuntament de la Ràpita han  tingut com a indiscutible protagonista la crisi del coronavirus. El Partit Socialista ha  presentat una moció per demanar destinar els imports dels actes “emblemàtics i  multitudinaris” suspesos a la lluita contra la pandèmia que s’ha rebutjat amb els vots  en contra d’ERC i els vots a favor de la resta de grups.
El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una modificació del pressupost del 2020 de 100.000 euros per tal de dotar de més recursos la resposta a la crisi provocada per l’emergència sanitària del coronavirus de la Covid-19. La nova partida pressupostària es destinarà directament a ampliar la dotació econòmica dels ajuts i subvencions que ofereix l’Ajuntament. El regidor d’Hisenda i portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Salvadó, ha apuntat que és “una obligació” adaptar “a la nova realitat” el pressupost del 2020, aprovat a finals de l’any passat. “És una primera modificació dedicada a donar suport social i al teixit econòmic del poble”, ha afegit Salvadó. El regidor ha avançat que l’equip de govern està desenvolupant el pla de reactivació econòmica i treballant en noves línies d’ajuts per al teixit empresarial de la localitat. En un altre punt del debat, també s’ha aprovat la modificació per simplificar i agilitzar les bases dels ajuts directes que presten els serveis socials per cobrir les despeses de subministrament o lloguer de les famílies més vulnerables. Aquestes mesures s’afegeixen a altres que ja ha aprovat el consistori rapitenc des de l’inici de la crisi del coronavirus. Com ara, la congelació del pagament dels tributs municipals i la bonificació d’algunes taxes o la posada en marxa del programa d’ajuts ‘La Botigueta’, per a la compra d’aliments frescos. Les mocions que han presentat els grups municipals de l’Ajuntament de la Ràpita han tingut com a indiscutible protagonista la crisi del coronavirus. El Partit Socialista ha presentat una moció per demanar destinar els imports dels actes “emblemàtics i multitudinaris” suspesos a la lluita contra la pandèmia que s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC i els vots a favor de la resta de grups. | Cedida
El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una modificació del pressupost del 2020 de 100.000 euros per tal de dotar de més recursos la resposta a la crisi provocada per l’emergència sanitària del coronavirus de la Covid-19. La nova partida pressupostària es destinarà directament a ampliar la dotació econòmica dels ajuts i subvencions que ofereix l’Ajuntament. 

El regidor d’Hisenda i portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Salvadó, ha apuntat que és “una obligació” adaptar “a la nova realitat” el pressupost del 2020, aprovat a finals de l’any passat. “És una primera modificació dedicada a donar suport social i al teixit econòmic del poble”, ha afegit Salvadó. El regidor ha avançat que l’equip de govern està desenvolupant el pla de reactivació econòmica i treballant en noves línies d’ajuts per al teixit empresarial de la localitat. 

En un altre punt del debat, també s’ha aprovat la modificació per simplificar i agilitzar les bases dels ajuts directes que presten els serveis socials per cobrir les despeses de subministrament o lloguer de les famílies més vulnerables. 

Estes mesures s’afegeixen a altres que ja ha aprovat el consistori rapitenc des de l’inici de la crisi del coronavirus. Com ara, la congelació del pagament dels tributs municipals i la bonificació d’algunes taxes o la posada en marxa del programa d’ajuts ‘La Botigueta’, per a la compra d’aliments frescos. 

Les mocions que han presentat els grups municipals de l’Ajuntament de la Ràpita han tingut com a indiscutible protagonista la crisi del coronavirus. El Partit Socialista ha presentat una moció per demanar destinar els imports dels actes “emblemàtics i multitudinaris” suspesos a la lluita contra la pandèmia que s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC i els vots a favor de la resta de grups. El grup republicà ha argumentat que aquestes mesures ja s’estan tenint en compte en la gestió de l’equip de govern en un sentit més ampli. 

Per la seua part, Junts per Catalunya ha presentat per urgència una moció que reclama a l'Estat que cedeixi a la Generalitat de Catalunya les competències per gestionar les fases del desconfinament i que la unitat de desconfinament sigui la regió sanitària i les àrees bàsiques de salut. La moció ha prosperat amb els vots a favor d'ERC, JxCAT, Més Ràpita i l'abstenció del PSC. 

Finalment, Més Ràpita ha presentat dues mocions d’urgència. La primera per destinar un 5% del pressupost de les festes majors a la Creu Roja que s’ha rebutjat amb els vots a favor del PSC i MR, l’abstenció de JxCAT i el vot en contra d’ERC, considerant que la moció no s’ajusta a la situació assistencial de l’entitat. La segona moció de Més Ràpita demanava la compra de 30.000 mascaretes, però també s’ha rebutjat argumentant que ja s’estan distribuint per part de la Generalitat de Catalunya.