Les obres d'emergència per reparar els danys del Glòria a la costa de l'Ebre i Tarragona es reprenen dilluns

El govern espanyol anuncia l'aixecament de la suspensió temporal i preveu finalitzar-les en un termini de dos mesos

per Redacció , 29 d'abril de 2020 a les 17:24 |
Passeig i platja de l'Arenal, a l'Ampolla, després del pas del temporal Glòria. | S.B.
La Direcció General de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la represa de les obres per reparar els danys causats pel temporal Gloria a la costat de les comarques de l'Ebre i Tarragona a partir de dilluns. El govern espanyol ha aixecat la suspensió temporal que va acordar el passat 16 de març per a les actuacions d'emergència a tot el territori estatal arran la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus. Les actuacions, que pràcticament no van arribar a poder començar –a excepció de la construcció d'un dic de sorra a la costa nord del delta de l'Ebre-, seran executats per cinc empreses adjudicatàries i compten amb un pressupost de 3,5 milions d'euros. Costes preveu que finalitzen a finals de juny.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seua satisfacció per l'anunci de la represa d'obres, reivindicada també pels alcaldes, i que, segons ha apuntat, suposarà una "millora important" de les costes de la demarcació de Tarragona, especialment en llocs "tan emblemàtics i necessaris com el Trabucador".


Les obres d'emergència han de permetre pal·liar els danys que els temporals de pluja i vent, l'anomenat Gloria, va causar a la costa a finals del passat mes de gener. L'episodi, d'una gran intensitat, va causar també importants inundacions i va provocar destrosses severes. L'informe d'urgència elaborat pel Servei de Costes a Tarragona i remès a la seua direcció general, va relatar les diverses afectacions. Principalment, l'erosió de platges que van perdre sorra, danys en passejos marítims, sistemes dunars, esculleres de protecció i accessos a les platges en tots els municipis del litoral.

Segons ha recordat Costes, els treballs es reprenen amb les "preceptives mesures de prevenció i seguretat" recomanades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació del coronavirus. Les adjudicatàries i subcontractes, en este sentit, hauran de complir els preceptes de la 'Guia de bones pràctiques al centres de treball per prevenir els contagis de la Covid-19" publicada pel govern espanyol amb mesures essencials d'higiene i distància interpersonal, durant i després de la feina. Cada empresa, a més, haurà de tenir un protocol específic i concret, comptant amb l0asseossrament del Coordinador de Seguretat i Salut de l'obra.

 

Participació