La Ràpita reclama a Costes la represa de les obres de restitució del Trabucador

L'alcalde Josep Caparrós reivindica que es reprengui el Pla de la Taula de Consens del Delta quan la situació ho permeti

per Aguaita.cat , La Ràpita, 29 d'abril de 2020 a les 11:00 |
Màquines treballant per donar pas a la barra del Trabucador, a finals de gener, amb les instal·lacions de les salines al fons. | ACN
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha demanat al govern central i al Servei de Costes de l'estat espanyol que es reprenguen "el més aviat possible" les obres de restitució de la barra del Trabucador, aturades des de l'inici de la pandèmia.

"Reclamem que tan bon punt siga possible es torne a l'activitat. És necessari fer esta actuació d'urgència", ha dit. Les obres de consolidació de la barra del Trabucador havien de començar el 17 de març. Preveien aportar 120.000 metres cúbics de sorra per habilitar un braç de 50 metres d'amplada i tenien un cost de 700.000 euros. Caparrós ha recordat que el trencament del Trabucador "té conseqüències directes en l'economia local".


L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita ha recordat que el Trabucador trencat afecta a les Salines de la Trinitat, al moviment turístic de la zona i al sector de la pesca i dels mariscadors, ja que suposa un canvi estructural de la badia dels Alfacs. Caparrós ha reivindicat que no es demoren indefinidament" les accions previstes al pla de la Taula de Consens del Delta, presentat el 29 de gener.

 

Participació