L'Ajuntament de Tortosa reactiva els tràmits de la modificació del pressupost prorrogat per enguany

El procediment va quedar suspès en l'exposició pública però podrà finalitzar per incloure despeses essencials

per Redacció , Tortosa, 27 d'abril de 2020 a les 20:01 |
Sessió virtual del ple celebrat este dilluns. | Cedida
La modificació del pressupost prorrogat de l'any passat, amb què ha de treballar l'Ajuntament de Tortosa enguany, podrà concloure els tràmit, un cop ratificat per acord de ple (amb vots a favor de Junts, PSC, ERC i CUP i l'abstenció de C's i Movem). El procediment estava paralitzat en l'exposició pública des del decret d'estat d'alarma però el consistori ha justificat que afecta partides de serveis essencials i despeses de personal perquè se li autoritze a seguir el curs de la modificació, aprovada al plenari del març. La modificació també inclou una programa d'inversions a la via pública i equipaments per valor de 3 milions d'euros. L'oposició ha plantejat que es deriven estes inversions a reduir l'impacte de la crisi sanitària.

L'alcaldessa Meritxell Roigé ha celebrat poder disposar d'estos recursos un cop finalitze el tràmit de la modificació pressupostària però ja ha assenyalat que tota la inversió destinada a la via pública pot no destinar-se a ajudes socials "perquè no ho permet la normativa pressupostària". "Hem de tenir clar el nostre marge d'actuació per disposar d'estos recursos. Tant de bo puguem disposar dels recursos generats amb l'estalvi, que ara no podem, i espero que es puga fer d'acord amb la demanda que compartim els ajuntaments del país i que hem fet arribar al govern espanyol", ha apuntat Roigé.


L'aprovació s'ha fet amb 15 vots a favor, els dels grups municipals de Junts, PSC, ERC i CUP, i 6 abstencions, dels grups de Movem i Cs.

Tots els grups municipals han coincidit a assenyalar que caldrà fer noves modificacions en les pròximes setmanes per poder atendre els efectes socials i econòmics derivats del confinament. En este sentit, l'alcaldessa ha insistit a reclamar al govern de l'Estat espanyol que flexibilitze la regla de la despesa i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) per permetre que els ajuntaments puguen disposar dels superàvits per dur a terme accions de caire social.

 

Participació