La boda que ha aconseguit imposar-se al coronavirus a Amposta

El casament entre l'Agustí i la Sílvia ha estat la única cerimònia civil que s'ha celebrat a l'Ajuntament des de l'inici de l'estat d'alarma

La parella, acabada de casar, amb els testimonis i el regidor.
La parella, acabada de casar, amb els testimonis i el regidor. | Cedida a l'aguaita.cat
24 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:42h
El confinament ha marcat la Diada de Sant Jordi d'este 2020, però tot i això, l'amor ha aconseguit imposar-se. Ho demostra el casament que es va dur a terme este dijous a Amposta.

El saló de plens de l’Ajuntament va ser l’escenari este 23 d’abril de la celebració d’un casament civil totalment insòlit. En plena crisi per la pandèmica, l’Agustí Roé i la Sílvia Fornós van decidir tirar endavant el seu enllaç, això sí, amb unes mesures molt estrictes.

Res de convidats, ni de públic i distanciament social. Només els van acompanyar els dos testimonis i el regidor Ramón Bel, encarregat d’oficiar l’enllaç. En total, 5 persones.
Esta és la única boda civil que ha dut a terme l’Ajuntament d’Amposta des de l’inici de l’estat d’alarma per la pandèmica. “Hem hagut d’anul·lar 6 o 7 casaments civils, perquè, evidentment, s’han de complir unes mesures molt estrictes i ja han estat les mateixes parelles les que han decidit suspendre-les. Però en este cas va ser diferent. Es notava que per a ells casar-se pel 23 d’abril era molt important”, explica a l’aguaita.cat Ramon Bel, el regidor que els ha casat.

El regidor Ramon Bel, oficiant el casament d'Agustí Roé i Sílvia Fornós Foto: Cedida a l'aguaita.cat


Inicialment, donades les cimscumstàncies existien dubtes. “Els nuvis volien casar-se sí o sí així que vaig consultar a la persona de l’Ajuntament encarregada de preparar els papers si això era factible i si els jutjats estarien operatius per tramitar legalment l’enllaç. Ens van contestar dir que sí, que podíem tirar endavant en este sentit”, relata Bel. A partir d’aleshores, calia aplicar un protocol molt estricte per evitar contagis. Només hi podrien assistir els dos testimonis i, entre ells, mantenir un distanciament de 2 metres. Però també els van obligar a portar mascaretes, per als moments en què el distanciament no es podés mantenir.

“L’experiència va ser molt estranya, evidentment. Amb esta porto 109 bodes i n’he passat de tots els colors i circumstàncies, però mai una com esta. Ho guardaré tota la vida, clar. Per una banda, una sensació de fredor, perquè no aplaudia ningú, ja que els mateixos testimonis eren els que feien les fotos i vídeos, per immortalitzar el moment. Era una sensació trista, per ser una boda. Però al mateix temps, quan vam començar la cerimònia es notava que hi havia molt d’amor. Es notava que allò era molt important per a ells, i va ser bonic tot i les circumstàncies en què ens trobem”, relata el regidor.
 

Els testimonis van ser els encarregats d'immortalitzar el moment i retransmetre la boda en directe per instagram Foto: Cedida a l'aguaita.cat


Tot i que no hi podia haver públic, els testimonis van fer possible que el casament arribés a familiars i amics, ja que ho van retransmetre per Instagram Live.

Quan l’estat d’alarma passe i les mesures decretades pel Govern ho permeten, els nuvis i l’Ajuntament s’han compromès a repetir la cerimònia de manera simbòlica, per poder-ho celebrar.

Els nuvis, Sílvia i Agustí, justament amb el regidor Foto: Cedida a l'aguaita.cat