Roben cabres blanques d'un ramat de la Ràpita dos vegades en ple confinament

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació

Exemplars adults del ramat de Gerard Comes
Exemplars adults del ramat de Gerard Comes | Cedida
Sofia Cabanes
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:21h
El confinament decretat per l'estat d'alarma ha provocat una baixada dels delictes en el conjunt del país. En este cas, però, els lladres l'han eludit per assaltar un petit ramat de cabra blanca criat a la zona de l'Horta Vella de la Ràpita.

En els darrers 15 dies han robat dos cops. El primer robatori es va produir el 29 de març i es van emportar un cabrit. Però la nit del passat diumenge de Pasqua (12 d’abril) hi van tornar i van aconseguir endur-se una femella adulta i una altra cria. El seu propietari, Gerard Comes, un jove ramader que cuida els animals per afició, ja ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació.

El ramat assaltat estava format per una quinzena d'animals, amb tots els papers en regla i sanejats. A més formen part d'una raça molt característica i autòctona de les Terres de l'Ebre, la cabra blanca de Rasquera. "La primera vegada que em van robar pensava que seria un fet puntual, però ja són dos cops i m'han fet molt de mal", explica Comes, que cuidava els animals per afició i que ara, assegura, es veu obligat a tirar la tovallola: "em veig forçat a plegar, a vendre els animals. Això no es pot aguantar. No ho faig per diners, sinó per afició, però així no puc continuar. Intentaré vendre els animals a una persona que els puga cuidar i no els porte a l'escorxador”, explica a l'aguaita.cat.

Segons sospita Comes i la mateixa policia, els lladres haurien accedit de nit i a peu a la seua l'explotació i, com a mínim haurien estat dos persones, ja que no és fàcil que una persona sola es puga emportar un exemplar adult de cabra, pel seu pes i per les banyes i, a més, una cria. Per poder accedir al ramat, els lladres també van saltar una tanca i la van trencar.

​Els lladres, però, no s'haurien fixat només en el ramat de cabra blanca, si no que també haurien aprofitat per endur-se eines del camp d’alguns dels agricultors de la zona. A més, també s'haurien emportat dos gallines i haurien matat un gall d'un dels horts veïns.

Tot plegat ha coincidit amb el confinament. "Potser són persones que passen per dificultats i necessiten menjar, però actuant així han fet molt de mal", subratlla Comes.

Imatges del ramat assaltat pels llades Foto: Cedida