Europa sap que el govern del PP fa homenatges a generals colpistes?

Andreu Carranza
24 de març del 2014
Franco i Astray, dos instigadors del cop militar del 1936 que va desembocar amb la Guerra Civil.
Franco i Astray, dos instigadors del cop militar del 1936 que va desembocar amb la Guerra Civil. | AHN
Franco i Astray, dos instigadors del cop militar del 1936. Foto: AHN

No vull formar part d’un Estat Espanyol que permet que uns guàrdies civils, avui el 2014, es fotin una paella a una caserna tot celebrant, commemorant el 23 F, el dia del cop d’Estat frustrat de Tejero. Uns fets que per casualitat va descobrir un periodista. La pregunta és: el comandament militar espanyol tolerava o consentia la paella mirant a un altre lloc? Un escàndol monumental que intenta apedaçar el pobre ministre, Fernàndez Diaz, un ministre del PP català, que com diu la dita és més justet que un pany de cop. Encara recordo quan anava a les tertúlies polítiques televisades i al pobre li havien de perdonar la vida, no allargava més, i feia el posat llastimós i ploraner del Calimero . I és que: “d’allí on no n’hi ha no en pot rajar”.

No vull formar part d’un Estat Espanyol que al 2014 permet i tutela els homenatges públics al general Millan Astray, un general colpista igual que Franco que es va rebel·lar contra l’ordre Constitucional del 1936. El govern del PP avui, el 2014 permet que se li facin honors públicament a este home que cridava “ Viva la muerte! Abajo la inteligencia ”. No vull formar part d’un Estat Espanyol on hi ha un alcalde, concretament el de Burgos, que sense cap vergonya, al contrari, ficant diners públics, celebra a bombo i plateret un homenatge a un altre general colpista, sense escrúpols, concretament el general Yagüe, responsable tal vegada de les pitjors matances de la guerra civil, com la de Badajoz. De fet a Yagüe se’l coneix com el carnicero de Badajoz . A Burgos, avui, al 2014, l’alcalde del PP inaugurarà al propi ajuntament una exposició en honor a este general feixista que porta per nom: Un hombre y el resurgir de Burgos. Yagüe . Realment vergonyós!

Llegeixo que fa poc se li van dedicar unes jornades d’Estudi a Serrano Suñer. Cunyadíssim del dictador F. Franco, ministre d’assumptes Exteriors nazi-franquista. Mare meua, quin personatge, fill de Tivissa i de Gandesa. Que també té un Forofundación  públic i obert a tothom. Un home que per la seua condició de ministre d’exteriors de l’Espanya franquista del 1939, tenia tractes amb Himmler i va haver de participar d’un forma o altra en deportacions i en el genocidi, l’holocaust.

I per si això fos poc, els militars, que paguem entre tots els contribuents i es deuen a l’ordre constitucional, és a dir al Ministeri de Defensa, manté la càtedra amb el nom del general feixista Kindelán, càtedra Kindelán . Imagineu-vos si és fort. Resulta que el general Kindelán, Franco el va nomenar Jefe de los Servicios del Aire  i això, durant la guerra civil el convertia responsable màxim de l’aviació franquista però també de la italiana, i de la temible Legió Condor nazi, responsable del bombardeig de Guernica, Barcelona i tantes poblacions civils. Civils! No militars. Poblacions com Flix, on estos darrers dies es va trobar un obús . Resulta que este general Kindelán té una càtedra que porta el seu nom, i el rei d’Espanya n’és el president d’honor. El ministre de defensa de l’actual govern del PP, Pedro Morenés, inaugura el seminari del responsable del bombardejos indiscriminats de civils durant la passada guerra civil. Visca la Pepa! Vosaltres podeu imaginar que a l’actual Alemanya hi hagi una càtedra que porti el nom de Goering comandant de la força aèria nazi? Algú es pot imaginar una barbaritat com esta? A l’Estat espanyol això és el normal, de fet, si vostès, avui, al mes de març del 2014 truquen al " Cuartel General de Logística número 1 de Sevilla" . Un soldat telefonista els respondrà: " Queipo de LLano, dígame?" . Imagineu-vos vostès si truquéssim a Berlin a una caserna militar i un soldat alemany digués: “Josep Goebbels digui’m’”. Resulta que una caserna de Sevilla de l’exèrcit constitucional espanyol, sense cap vergonya, porta per nom Queipo de LLano, general colpista que durant la guerra civil es va fer famós per les matances a Andalusia i les arengues radiofòniques a l’estil Goebbels...

No vull formar part d’un Estat espanyol, neofranquista, que fa homenatges públics, si més no, conserva megalítics monuments escampats per la geografia ibèrica, en honor als generals copistes del 1936, com el general Mola, o com el general Sanjurjo, que una agència de viatges de Navarra diu per internet com a reclam turístic: “ No deje de visitar en Pamplona el monumento al general Sanjurjo ”. Este general, quan el 1932 es discutia al parlament de Madrid l’Estatut de Catalunya, es va rebotar tant, estava tan ofès i enfadat que va ser el protagonista d’un cop d’estat frustrat. El van jutjar i es va exiliar a Portugal. De seguida va tornar a ajudar al dictador F.Franco en la seua croada contra el rojos. “ Visiten el monumento de Sanjurjo en Pamplona ”.

Fa molt poc temps va ser també escandalós l’homenatge a la Division Azul que va fer la delegada del govern a Catalunya Llanos de Luna. Amb parada militar, banda de tambors i banderes. Mentre a tot el món es commemora la fi del nazisme, aquí resulta que l’Estat Espanyol, el govern del PP, que a cada cop que surt s’embolica amb la bandera de la Constitución , fa tots els honors als voluntaris que van lluitar amb els nazi. Ho saben el socis europeus tot això? No té nom... És de jutjat de guàrdia.
No vull formar part d’un Estat Espanyol on el ministre de Justícia Gallardón renova el títol de Marques, concedit per Franco a un dels general colpistes, Jose Enrique Varela Iglesias, possibilitant que la tercera generació ostenti un títol que es concedia per la glòria d’haver-se revoltat contra la Constitució republicana del 1936. Un general José Enrique Varela que a més de colpista va rebre un suborn de dos milions de dòlars de la intel·ligència britànica, perquè Franco no participés a la segona Gerra mundial. Un ministre del PP, Gallardón que actualment ha renovat també els marquesats als general colpistes com Queipo de Llanos i del també al general Fidel Davila. Jo crec que estan bojos, tocats de l’ala. No tenen res al cap.

Com hem de formar part d’un Estat Espanyol amb tot este currículum d’atemptats contra la moral, la democràcia, i la Constitució, que ells tant invoquen, com si fossin les taules de la Llei? No vull formar part d’un Estat on se celebren homenatges i misses públicament al Valle de los Caídos, un mausoleu gegantí i públic en honor a Franco. Homenatges també en honor al fundador de la Falange Primo de Rivera i misses, no solament al Valle de los Caídos sinó per tota la geografia de l'Espanya Profunda i no tan profunda, com el que se celebra tots els anys a l’església de la Trinitat de Còrdova que alguna vegada ha acabat amb intents de linxament públic, al col·legi públic “Escuela de Arte Mateo Irruia”, que té la mala sort d’ubicar-se en front de la Iglesia la Trinidat. Homenatges i misses que cada any al mes de novembre, el 20 N, se celebren en honor al Caudillo, mostrant oberta i públicament tota mena de banderes i simbologia feixista i anticonstitucional. Ni esmento aquí la quantitat de carrers amb noms de feixistes i militars colpistes que hi ha escampats per tota la geografia Ibèrica. Però és que aquí a Tortosa, capital de les Terres de l’Ebre, també tenim un monument feixista al mig del riu Ebre. Com és possible?

Estem cansats ja, es fan molt pesats els neofranquistes del 2014, i els militars tronats que reclamen la intervenció militar contra Catalunya. Estos dies, sant tornem-hi! la “Associación de Militares Españoles” AME, ha demanat per enèsima vegada i públicament l’empresonament de Mas i la intervenció militar a Catalunya. Embolica que fa fort.

Ho sap tot això Europa? Sap Europa que la Fundación Nacional Francisco Franco  el dictador, és la que rep més subvencions de l’Estat Espanyol, del govern del PP? Algú podria imaginar una Fundació Hitler a l’alemanya actual del 2014, rebent milions de subvencions del govern de la Angela Merkel? Sap alguna cosa Europa de tota esta fervent exaltació al passat feixista que fan o toleren obertament el govern del Partit Popular, actualment el 2014?

No senyors, no vull formar part d’este Estat Espanyol. I si Europa tolera que l’Estat Espanyol, un govern del PP faci ostentació publica del passat franquista, amb homenatges, monuments amb actes públics, subvencionats per institucions governades pel PP... Si Europa consenteix i fa costat a un govern del Partit Popular espanyol obertament neofranquista que fa una apologia del feixisme i del nazisme, ho sento molt però jo tampoc no vull formar d’esta Europa.


Andreu Carranza