El coronavirus ja ha infectat 14 avis de residències de les Terres de l'Ebre

Els centres ebrencs són els menys afectats per la Covid-19 al país, però el virus comença a fer-se present

També hi ha un total de 21 professionals de residències en aïllament
També hi ha un total de 21 professionals de residències en aïllament | Europa Press
Sofia Cabanes
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:27h
Les Terres de l'Ebre continua sent el territori on el coronavirus menys ha afectat a les residències d'avis. Tot i això, les dades confirmen que el virus ja és present en dos centres del territori i, de fet, ja ha arribat a infectar 14 persones grans residents, i entre estes, una persona ha resultat morta.

Estes són les darreres dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a data 7 d'abril, a partir de les informacions que fan arribar els mateixos centres. Les dades contrasten amb els números del dia anterior. I es que el 6 d'abril no constava oficalment cap avi de les residències ingressat per coronavirus i només hi havia un centre afectat.

Així, segons estes dades, actualment hi ha 2 residències d'avis a les Terres de l'Ebre que han registrat casos de coronavirus. Entre estes dues, segons ha pogut confirmar l'aguaita.cat a través de fonts municipals, un dels centres afectats, amb un cas confirmat pel Departament de Salut, és la residència de l'Onada a Alcanar.

Del total de 14 casos confirmats, 2 dels avis afectats per la Covid-19 continuen rebent tractament a les mateixes residències, mentre que n'hi ha 11 que es troben hospitalitzats. Pel que fa a les morts, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies confirma que només hi ha un cas de persona gran morta provident d'una residència d'avis.

Des de l'inici de la pandèmia s'han confirmat 123 casos de coronavirus a l'Ebre (amb dades del 7 d'abril). Dels malalts, n’hi ha 27 hospitalitzats, 10 dels quals es troben a l'UCI. Entre estos hospitalitzats cal comptabilitzar els 11 avis provinents de residències. Durant este temps també han mort 10 persones per la Covid-19 al territori. 

A banda d'estes dades cal tenir en compte els professionals de les residències aïllats de forma preventiva o bé aïllats perquè mostres simptomatologia. En data 7 d'abril són 21 els professionals de les residències ebrenques aïllats.
 

Dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en data 7 d'abril. Cal sumar les dades de 'Residents confirmats', 'Residents hospitalitzats' i 'Residents morts'. Foto: DASF



Les dades del territori contrasten amb les de la resta de Catalunya, on hi ha 1.906 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus. A més, 448 residents estan hospitalitzats. Fins a aquesta data s’han confirmat també que són 239 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 335 amb persones amb simptomatologia. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

Pel que fa als i les professionals, 4.191 estan aïllats o tenen simptomatologia, d’un total de més de 75.000.

Des del 15 de març, han mort per coronavirus 1.123 persones residents, segons han informat els mateixos centres.