Alcanar activa escamots policials de vigilància a les urbanitzacions per detectar la possible ocupació de segones residències

L'ajuntament demana a la ciutadania que sigui "els ulls" de la Policia Local i denuncie incompliments del confinament.

Alcanar activa escamots policials de vigilància a les urbanitzacions per detectar la possible ocupació de segones residències
Alcanar activa escamots policials de vigilància a les urbanitzacions per detectar la possible ocupació de segones residències | Cedida
Aguaita.cat
06 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:56h
L'Alcalde d'Alcanar Joan Roig demana col·laboració a la ciutadania per enfrontar els dies de Setmana Santa al municipi.
Deixa palès que són una població de 9.500 habitants i que estan gestionant, entre tota la ciutadania, i de la millor manera una crisi sanitària nivell sense precedents.

Per tot plegat demana seguir complint el confinament per poder tenir els recursos suficients per fer front al coronavirus i no abaixar la guàrdia en els dies de Setmana Santa.
Conscients que són una ciutat turística i amb moltes segones residències demana a la ciutadania que sense caure en la crítica fàcil, si veuen qualsevol actitud incívica informen la Policia Local i els faciliten la feina "són el primer bastió contra la COVID-19, aquells qui treballen incansablement, doblant torns dia i nit des del 14 de març; la nostra policia local".

Reivindica el paper de la Policia Local d'Alcanar que han treballat 24 hores, sense qüestionar ni una sola de les instruccions que els han encarregat, "amb una fortalesa admirable des del primer dia, lluny de les seves famílies i exposats contínuament al virus per garantir la nostra seguretat", afirma Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Creu que la col·laboració de la ciutadania per mantenir a ratlla la corba de la Covid-19 és fonamental "ells i elles s'hi deixen la pell. Els hem d'ajudar, hem de ser els seus ulls. La col·laboració ciutadana és la clau".
Afirma que esta partida la guanyarem entre tots "si donem suport als nostres i ens allunyem de la crítica fàcil a les xarxes. Si veiem actituds incíviques utilitzem el mòbil per trucar a la policia abans de fer-lo servir per publicar a les xarxes".
Per tot plegat facilita el número de telèfon de la Policia Local: 977 73 21 44.


Demana que Alcanar estigue unida i actuar a una, com un sol organisme i per aconseguir-ho cal que tothom faci cas dels advertiments dels tècnics i experts i continuen en confinament i col·laborar amb l'Ajuntament si detecten actituds incíviques o l'ús de segones residències en estos dies de Setmana Santa.

Dona 8 accions clau per assegurar la seguretat d'Alcanar enfront del coronavirus. Són les següents:

1️⃣ 17 agents de Policia Local doblant torns dia i nit, des del decret de l'Estat d'Alarma, per garantir només la circulació de persones amb primera residència al terme municipal i només en els casos que sigui totalment necessari i inajornable.

2️⃣ Controls a la rotonda dels Alfacs per garantir només el pas de persones amb primera residència a Alcanar Platja. Ahir, per exemple, més de 70 persones amb primera residència a Alcanar Platja van passar per aquest control i pel de la rotonda d'accés a les Cases de l'N-340 per adquirir productes de primera necessitat a Alcanar i les Cases.

3️⃣ Col·laboració continuada de la Policia Local amb els responsables de les associacions de veïns dels nuclis turístics per localitzar i sancionar les persones amb segona residència al terme municipal.

4️⃣ Activació d'escamots de vigilància pels carrers de les urbanitzacions d'Alcanar Platja, amb l'objectiu de verificar que les persones que hi resideixen actualment tenen la primera residència a la zona.

5️⃣ Tancament dels accessos secundaris a les Cases i controls de la Policia Local a l'accés per la N-340, amb el suport de Mossos d'Esquadra.

6️⃣ Ampliació de l'operatiu amb escamots a peu de carrer, situats als punts dels nuclis urbans on hem detectat acumulació de persones, per exemple les superfícies comercials i carrers principals dels nuclis turístics.

7️⃣ Controls als múltiples accessos a les urbanitzacions d'Alcanar Platja per la N-340 amb escamots itinerants per evitar l'entrada de persones amb segona residència.

8️⃣ Des del principi de l'Estat d'Alarma s'ha fet el requeriment de documentació a més de 1.000 persones a peu de carrer, als tres nuclis urbans del terme municipal d'Alcanar.

Per finalitzar agraeix l'actitud dels i les ciutadanes d'Alcanar, Les Cases, Alcanar-Platja des de l'inici de la crisi sanitària i el confinament.