L'alcalde de la Ràpita demana la col·laboració dels veïns per identificar segones residències ocupades per Setmana Santa

Tot i el blindatge dels accessos al municipi i la instauració d'un control policial les 24 hores s'ha detectat l'arribada de persones que han arribat a les segones residències | Durant el cap de setmana la Policia Local ha aixecat 40 actes de denúncia

Control policial establert les 24 hores a l'accés de la Ràpita pel carrer Sant Josep
Control policial establert les 24 hores a l'accés de la Ràpita pel carrer Sant Josep | Cedida
Sofia Cabanes
06 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:32h
El blindatge dels accessos a la Ràpita coincidint amb l’inici de la Setmana Santa ha donat com a resultat l'aixecament d'una quarantena d'actes de denúncia per incomplir les mesures de confinament decretades per l’estat d’alarma, així com el control de 2.780 vehicles, amb 3.200 persones. Cal sumar aquells controls que no queden registrats i que, en total, sumarien prop de 5.000 identificacions, segons fonts policials.

El malestar entre la ciutadania del poble, però, s'ha fet notar estos darrers dies a les xarxes socials arran de l'arribada, igualment, de persones que han vingut a passar estos dies a les segones residències.

Divendres passat, a partir de les 14 hores, van quedar tancats tots els accessos de la Ràpita menys un, l'accés pel carrer Sant Josep, controlat policialment les 24 hores. Alguns, però, ja havien arribat abans. Així ho ha constatat este matí en una entrevista a Ràdio Ràpita l’alcalde de la població, Josep Caparrós, qui s’ha fet ressò d’este malestar: “No puc entendre com alcalde que la gent se salte les mesures de confinament. La societat hem de ser conscients de la realitat que ens ha tocat viure, una pandèmia mundial que posa en risc la vida de tots nosaltres”, ha manifestat Caparrós.

Al mateix temps, l’alcalde de la Ràpita ha demanat la col·laboració de la ciutadania per identificar aquells que se salten les normes de confinament per accedir a les segones residències del poble en ple estat d’alarma. “Tota la ciutadania que detecte gent que està incomplint les normes de confinament ha d’avisar la policia”, ha afirmat. Segons Caparrós, "tot i que la gran majoria de la societat ho estem fent bé, només fa falta que hi haja poques persones que no fan el confinament adequadament i que una d'estes puga tindre la Covid-19, perquè tinguem un focus de contagis a la Ràpita".

De fet, la Policia Local del municipi ja ha rebut informacions per part de la ciutadania este cap de setmana, però Caparrós subratlla que “les informacions han de ser concretes”. És a dir, “no servix dir que el supermercat estava ple de gent de fora”, sinó que cal identificar quines són les segones residències que clarament durant estos dies han estat ocupades. En este sentit, en el darrer cap de setmana la Policia Local ja ha actuat gràcies a la col·laboració ciutadana, ha afegit l’alcalde.
 

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós Foto: Cedida



La Policia Local del municipi també ha hagut de fer front durant este cap de setmana a tot tipus de situacions de picaresca per intentar accedir al municipi. “Hem trobat situacions de tot tipus, entre les quals, gent que ha intentat saltar-se físicament els tancaments, i hem tingut gent que ha arribat a la segona residència abans de divendres, en dies anteriors”.

No obstant això, com ha recordat Caparrós, l’operatiu de blindatge del municipi continuarà en els propers dies, de manera que aquells que van accedir-hi abans del tancament d’accessos no podran evitar, previsiblement, el control de sortida.

4 casos detectats al municipi

D’altra banda, Caparrós també ha confirmat que ja són 4 els casos confirmats de positiu per coronavirus al municipi. Ha recalcat, a més, que tots estos casos estan “molt controlats i identificats”.

No obstant això, ha demanat a la ciutadania que no abaixe la guàrdia, ja que, segons les previsions de tècnics i experts, el pic de la Covid-19 es manifestarà a les Terres de l’Ebre a partir de la setmana que emprenem i la pròxima setmana.

Control policial en un supermercat del municipi Foto: Cedida