Tercera mort per coronavirus a la residència de la Consolació de Jesús

Es tracta d'una germana de 87 anys

S. Cabanes
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:14h
Carrer on s'hi ubica la residència de la Consolació
Carrer on s'hi ubica la residència de la Consolació | Google Street View
L'Ajuntament de Tortosa ha informat este matí sobre la mort d'una tercera germana de la residència de la Congregació de la Consolació de Jesús. Es tracta d'una dona de 87 anys, que es trobava aïllada al mateix centre i que tenia patologies prèvies, segons ha indicat l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

Esta és la segona mort en poques hores que s'ha produït en esta residència on hi conviuen membres de la congregació de la Consolació. Ahir a la tarda l'Ajuntament va informar sobre la mort d'una altra germana de 46 anys. Roigé ha explicat que tot i la seua edat, es tractava d'una persona que "patia patologies prèvies importants des de feia més de 20 anys" i que per això els serveis mèdics va estimar tractar-la al mateix convent, com s'està fent amb la resta de monges i no traslladar-la a la UCI d'un hospital. 

Des que el servei d’urgència epidemiològica de les Terres de l’Ebre va informar de la detecció d'un focus d'infecció per la Covid-19 que afectava cinc monges, ja són 3 les germanes d'esta congregació que han perdut la vida. La primera, el 29 de març, tenia 96 anys. 

També es la tercera mort per la Covid-19 que es produeix en les darreres hores a Tortosa, ja que ahir també va morir un home de 73 anys que es trobava ingressat a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i que també tenia patologies prèvies. Actualment, es troben ingressats a l'Hospital de Jesús dos casos de Covid-19, però al llarg del dia se'n podrien derivar més, segons Roigé. 

Pel que fa a les germanes que viuen a la residència on es va detectar el focus d'infecció, Roigé ha exposat que encara no es disposen dels resultats de tots els tests que es van fer, però que la situació "es manté estable. No hi ha una situació de gravetat", ha subratllat. Totes les germanes estan confinades i aïllades a les seues respectives habitacions.