La Diputació de Barcelona inicia la producció dels cinturons fetals d'un sol ús ebrencs per fer front a la pandèmia

Preveuen donar-ne 3.000 davant l'augment de la demanda d'unitats per la seua garantia higiènica en plena pandèmia

1200_1585591371foto_3628005_(1)
1200_1585591371foto_3628005_(1) | Cedida
Aguaita.cat
30 de març del 2020
Actualitzat el 31 de març a les 11:49h
La Diputació de Barcelona, el centre tecnològic Eurecat i la start-up Treematernity han començat a fabricar cinturons fetals d'un sol ús dissenyats per tres llevadores ebrenques per a embarassades amb la previsió de fer-ne unes 3.000 unitats en una setmana. En una nota, s'explica que ha augmentat molt la demanda d'este tipus de cinturó, el Belty, perquè oferix més seguretat i garanties higièniques per monitoritzar el fetus. Bàsicament els cinturons permeten evitar la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta en plena pandèmia. El CatSalut ja ha donat el consentiment per a la fabricació dels cinturons, que s'està duent a terme a les instal·lacions de l’Escola de Teixits de Canet de Mar, de la Diputació de Barcelona.
Un equip de cinc tècnics de la institució i d'Eurecat els fabriquen amb els materials sobrants utilitzats en la presèrie de Belty que es va fer per a l’empresa Treematernity, creada per tres llevadores, i que es van repartir a diferents hospitals amb una molt bon acollida.
Un cop es dispose de les prop de 3.000 unitats que es fabricaran en els pròxims dies, les donacions de material maternoinfantil es canalitzaran a través de la Vall Hebron, i serà este centre qui el repartisca als hospitals segons les prioritats establides.
El monitoratge fetal extern és la prova més extensa en la pràctica clínica per a valorar el benestar fetal abans i durant el treball de part i enregistra la freqüència cardíaca fetal i la dinàmica uterina a través d’uns transductors que se subjecten amb unes gomes o corretges a l’abdomen de la mare.