​Mor una de les germanes de la Residència de la Consolació de Jesús víctima del coronavirus

Amb esta, ja són 3 les víctimes mortals per la Covid-19 a les Terres de l’Ebre

Sofia Cabanes
30 de març del 2020
Actualitzat a les 16:31h
Actualment, personal de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús es fa càrrec de la gestió de la residència
Actualment, personal de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús es fa càrrec de la gestió de la residència | Google Street View
Anit va morir una de les germanes de la residència de la Congregació de la Consolació de l’EMD de Jesús on en els darrers dies es va detectar un focus d’infecció per Covid-19.

La germana finada és una dona de 96 anys que es trobava aïllada en una habitació de la mateixa residència. Es tracta d’una de les 5 residents que van donar positiu en els darrers dies.

Així ho ha anunciat este matí l’alcadessa de Tortosa, Mertixell Roigé en la roda de premsa posterior a la comissió de seguiment de la Covid-19 constituïda a l'Ajuntament de Tortosa.
L’anciana era una de les 5 germanes detectades com a positiu en els darrers dies. El servei d’urgència epidemiològica de les Terres de l’Ebre en va informar este dissabte. Una visita proactiva dels professionals d’atenció primària va detectar símptomes en algunes de les monges residents i es va activar el protocol establert de seguiment de la Covid-19. A la residència de la Congregació de la Consolació de l’EMD de Jesús actualment s’hi allotgen 36 residents.

L’alcaldessa no descarta que apareguen nous casos, ja que s’estan realitzat més proves a persones que presenten simptomatologia.

Les altres 4 germanes que van donar positiu es troben també aïllades al mateix convent a les seues habitacions. “Es va creure més convenient que estiguessen aïllades allà tenint present la proximitat hospital”, ha exposat Roigé. Segons ha detallat, actualment les 4 monges es troben estables, “però degut a la seua avançada edat veurem quina és l'evolució”, ha afegit l’alcaldessa.

Les germanes aïllades estan sent assistides per personal mèdic de la congregació i facultatius de PADES (Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suports).

L'alcaldessa de Tortosa també ha explicat que un professional sanitari de la Clínica Terres de l'Ebre i cinc de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús estan aïllats i pendents dels resultats de les proves per saber si s'han contagiat pel coronavirus.

A l'espera de les dades que el departament de Salut oferirà este dilluns, la xifra de casos de coronavirus ascendia a 87 este diumenge. Hi ha trenta-un malalts hospitalitzats, vuit dels quals són a l'UCI, mentre que des del principi de la crisi s'han donat 4 altes hospitalàries.