L’hospital de Tortosa rep les primeres urnes de metacrilat per intubar pacients de Covid-19 amb més seguretat

Suposen una protecció addicional per al personal sanitari

Les urnes per intubar han arribat als hospital de Tortosa, Bellvitge i Josep Trueta.
Les urnes per intubar han arribat als hospital de Tortosa, Bellvitge i Josep Trueta. | Cedida
Aguaita.cat
29 de març del 2020
Actualitzat a les 10:40h
L’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, a més de l’hospital de Bellvitge i l’hospital Josep Trueta han rebut les primeres unitats de l’anomenada Aerosol Box, un dispositiu de protecció per dur a terme amb més seguretat la intubació de pacients infectats amb el COVID-19 i que pateixen insuficiència respiratòria. La iniciativa compta, per ara, amb la col·laboració de les empreses catalanes Spheric Laser, Framun Techno, Nudec i 3A Composites, que ja han començat a produir les primeres unitats, segons ha informat l’Institut Català de la Salut.

Es tracta d’un cub transparent de metacrilat que cobrix el cap del pacient durant la intubació i el va idear el metge taiwanès Lai Hsien-yung per ajudar als proveïdors d’assistència sanitària a superar les mancances de subministrament creades pel coronavirus. És una protecció addicional per al personal sanitari, de baix cost, fàcil de fer, de netejar i de reutilitzar. Té dos forats a un costat pels quals els metges poden inserir les mans per fer el procediment d’intubació mentre es protegeixen de les partícules respiratòries del pacient.

“Davant del nombre creixent de pacients amb COVID-19 dispositius com este seran molt útils, ja que hi haurà cada cop més persones que necessitin una intubació, el que suposa un risc del personal mèdic”, afirma l’ICS. D’altra banda, el disseny de l’Aerosol Box està registrat sota una llicència creative commons, es pot descarregar per Internet i és gratuït per a la seua utilització, sempre que es face amb finalitats no comercials i s’atribuïsca adequadament a l’inventor.