La Policia Local d’Alcanar torna a blindar les zones turístiques per vetar l’accés de vehicles

Activat un nou operatiu especial amb l'objectiu de tancar totes les entrades a les Cases i als diferents nuclis turístics

Dispositiu policial a l'entrada de les Cases d'Alcanar
Dispositiu policial a l'entrada de les Cases d'Alcanar | Cedida
Redacció
27 de març del 2020
Actualitzat el 28 de març a les 12:15h
Este divendres al migdia la Policia Local d'Alcanar ha activat, per segon cap de setmana, un operatiu especial amb l'objectiu de tancar totes les entrades a les Cases i als diferents nuclis turístics, a causa de l'alt risc de l'arribada de turistes i persones amb segona residència al municipi. L'operatiu, que compta amb el suport del cos de Mossos d'Esquadra,  durarà tot el cap de setmana i té com a objectiu evitar el risc de contagi de la Covid-19 a causa de l'entrada de persones forànies.

"Avui hem sabut pels mitjans de comunicació que torna a haver-hi vehicles que surten de les ciutats. Després dels bons resultats de l'anterior operatiu, tornem a activar-lo basant-nos en el principi del distanciament social i per preservar la seguretat, tant d'aquells conciutadans que no respecten les mesures de confinament com de les persones inconscients que es traslladen a les Cases ignorant la gravetat de la situació actual", apunten des de l'equip de govern.

Simultàniament als operatius d'aïllament social, s'hi sumen les patrulles de vehicles policials pels carrers dels nuclis urbans per detectar i sancionar totes aquelles persones que no respecten les mesures de confinament domiciliari. En este sentit, la Policia Local d'Alcanar està essent una de les més actives, amb nombrosos controls, advertiments i sancions.

Les Cases d'Alcanar té 1.300 habitants i a l'estiu pot arribar a quintuplicar-ne la població. Tanmateix, Alcanar Platja és, principalment, un nucli configurat per segones residències. L'arribada massiva de persones, en cas que estiguessen contagiades per coronavirus, podria produir una saturació de l'hospital de Tortosa, a 40 km de distància.