Les barques rapitenques no poden accedir al port de les Cases com a mesura preventiva segons el protocol sanitari

La confraria d'Alcanar i l'Ajuntament han declarat que han establit els protocols recomanats per Ports de la Generalitat, Salut i el ministeri competent

Aguaita.cat
27 de març del 2020
Actualitzat el 28 de març a les 12:06h
1200_1585335388port_cases_alcanar
1200_1585335388port_cases_alcanar | Arxiu
Les barques del port de la Ràpita no han pogut finalment entrar al port de les Cases d'Alcanar  després del tancament de la llotja rapitenca perquè ho ha impedit l'aplicació del corresponent protocol sanitari com a mesura de seguretat, segons han informat a aguaita.cat tant el regidor d'Economia d'Alcanar, Jordi Bort, com el secretari de la Confraria de les Cases, Raül Ribot. Així, les embarcacions han hagut de retornar al seu port base per a la descàrrega del peix.

La confraria de pescadors de la Ràpita ha anunciat a migdia el tancament de la llotja després que es confirmés que un comprador havia donat positiu en coronavirus i s'havia anunciat des de l'entitat que la venda de peix es faria a la llotja de les Cases. Malgrat este anunci, el protocol sanitari ha impedit que les barques rapitenques atraquessen en un altre port, precisament com a mesura de seguretat.

El regidor Jordi Bort ha explicat que, davant la situació, l'Ajuntament s'ha posat a disposició de la confraria de pescadors de les Cases per ajudar i assessorar en l'aplicació dels protocols de seguretat sanitaris. Tot i que l'Ajuntament d'Alcanar no n'és competent -ja que és un espai de Ports de la Generalitat-, "l'Ajuntament el que hem fet és posar-nos a disposició de les confraries, mitjançant el patró major i secretari per a, si en alguns dels àmbits on en som competents, els podíem ajudar en allò que poguéssem", ha declarat Bort.

Tant el regidor com el secretari de la confraria de les Cases han informat que com marca el procediment "cal limitar l'entrada a port de barques que no siguen les habituals, per tal de trencar la possibilitat que es fes una cadena de transmissió, tal com han indicat Ports i Salut".

Finalment, les barques que havien sortit avui a faenar han descarregat al seu port.