Salut contacta amb joves de Santa Bàrbara que van estar de creuer arran del positiu per Covid-19 d’una professora

Cap dels 15 alumnes que van participar han presentat símptomes

Imatge exterior de l'IES Santa Bàrbara
Imatge exterior de l'IES Santa Bàrbara | Google maps
Redacció
27 de març del 2020
Actualitzat el 28 de març a les 11:28h
El departament de Salut ha contactat amb les famílies de joves de 2n de batxillerat de l’IES Les Planes de Santa Bàrbara que van estar de creuer a principi de mes després que una professora que els acompanyava hagués donat positiu en Covid-19 el dia 26, segons ha informat la Plana Ràdio. La directora territorial del departament, Mar Lleixà, hi ha establit contactes per saber el seu estat i indicar-los algunes recomanacions, per bé que cap dels 15 alumnes que van participar en este viatge han presentat símptomes de patir la malaltia dotze dies després.

Els alumnes van marxar de creuer el dia 9 de març, quan encara no s’havia decretat el confinament al nostre país. Eren conscients que no podrien baixar en cap dels ports que hi tenien persones afectades, segons van explicar el primer dia a Mallorca. La resta de viatge va ser per mar i amb unes mesures extremes de neteja dalt del vaixell.

Lleixà s’ha comunicat també amb l’alcalde de Santa Bàrbara per informar-lo de les actuacions que s’hi havien fet.

Pel que fa a la professora, a hores d’ara està donada d’alta i seguint la recuperació des del seu domicili. A Santa Bàrbara s’han confirmat dos positius de coronavirus, que en un principi no presenten gravetat i estan en aïllament domiciliari.

L’alcalde ha agraït als ciutadans que seguisquen les mesures i el confinament, i ha recordat la importància de no abaixar la guàrdia.